Την Τρίτη 1η Απριλίου υποδεχτήκαμε την κυρία Κορίνα Ψαρρού, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μεριμνας της ΠΕ Χίου. Η εκλεκτή επιστήμονας ενημέρωσε τους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης για το «τί τρώμε» και πως μπορούμε να κάνουμε υγιεινές επιλογές σχετικά με την τροφη μας, τι είναι τα τα πρόσθετα όπως τα συντηρητικα και οι χρωστικές. Αν και Πρωταπριλιά, η συζήτηση που ακολούθησε διακρινόταν για την προσήλωση στο επιστημονικά αληθές. Μιλήσαμε για την ανακύκλωση και το πώς θα γίνουμε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Μάθαμε πως είναι καλό να προτιμάμε όσο το δυνατό λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, να διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων, να εκτιμάμε τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας και να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής! Αμέσως μετά τα παιδιά δημιούργησαν αφίσσες για την βέλτιστη περίοδο κατανάλωσης των εμβληματικών ελληνικών φρούτων, όπως το πεπόνι και το καρπούζι!
Αναζήτηση
-
Πρόσφατα άρθρα
Kατηγορίες
Ιστορικό
- Απρίλιος 2025
- Μάρτιος 2025
- Φεβρουάριος 2025
- Ιανουάριος 2025
- Δεκέμβριος 2024
- Νοέμβριος 2024
- Οκτώβριος 2024
- Σεπτέμβριος 2024
- Ιούνιος 2024
- Μάιος 2024
- Απρίλιος 2024
- Μάρτιος 2024
- Φεβρουάριος 2024
- Ιανουάριος 2024
- Δεκέμβριος 2023
- Νοέμβριος 2023
- Οκτώβριος 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Μάρτιος 2023
- Φεβρουάριος 2023
- Ιανουάριος 2023
- Δεκέμβριος 2022
- Νοέμβριος 2022
- Οκτώβριος 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Μάιος 2022
- Μάρτιος 2022
- Φεβρουάριος 2022
- Ιανουάριος 2022
- Οκτώβριος 2021