“Πότε πρέπει να τρώμε καρπούζι;” Διαυγάζοντας τις παρανοήσεις

Την Τρίτη 1η Απριλίου υποδεχτήκαμε την κυρία Κορίνα Ψαρρού, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μεριμνας της ΠΕ Χίου. Η εκλεκτή επιστήμονας ενημέρωσε τους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης για το «τί τρώμε» και πως μπορούμε να κάνουμε υγιεινές επιλογές σχετικά με την τροφη μας, τι είναι τα τα πρόσθετα όπως τα συντηρητικα και οι χρωστικές. Αν και Πρωταπριλιά, η συζήτηση που ακολούθησε διακρινόταν για την προσήλωση στο επιστημονικά αληθές. Μιλήσαμε για την ανακύκλωση και το πώς θα γίνουμε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Μάθαμε πως είναι καλό να προτιμάμε όσο το δυνατό λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, να διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων, να εκτιμάμε τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας και να επιλέγουμε   φρούτα και λαχανικά εποχής! Αμέσως μετά τα παιδιά δημιούργησαν αφίσσες για την βέλτιστη περίοδο κατανάλωσης των εμβληματικών ελληνικών φρούτων, όπως το πεπόνι και το καρπούζι!487234056 1171981361177833 6202695289509005306 n 1 486813277 1088545253296892 8098657688206688072 n 486739692 1892917384792923 2458411222794385772 n 487385843 653984927563683 5199660602101866726 n

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.