Τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια της Γ’ Τάξης!

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα με τίτλο «Φτιάχνοντας τα δικά μας στεφάνια».

Καθοδηγήτρια της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός του τμήματος, κ. Αναστασία Πετανίδου, η οποία ενέπνευσε τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Οι μαθητές εργάστηκαν με ποικιλία υλικών, όπως γκοφρέ χαρτί, χαρτόνια, κόλλα και ψαλίδια, δημιουργώντας πολύχρωμα και πρωτότυπα στεφάνια.

gtaxi1

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τη λεπτή κινητικότητά τους, μέσα από το κόψιμο, το δίπλωμα και τη συναρμολόγηση των υλικών. Παράλληλα, ενισχύθηκε η συνεργασία, καθώς οι μαθητές αντάλλασσαν ιδέες, βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και εργάζονταν σε ένα κλίμα ομαδικότητας και αλληλοσεβασμού.

Η δράση συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη της αισθητικής αντίληψης και της δημιουργικής έκφρασης, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράσουν τον προσωπικό τους τρόπο μέσα από τις κατασκευές τους. Στο τέλος, όλοι οι μαθητές παρουσίασαν με χαρά τα έργα τους, γεμίζοντας την τάξη με χρώματα και χαμόγελα. Ήταν μια εμπειρία που συνδύασε τη μάθηση με τη δημιουργία και την ψυχαγωγία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.