Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά, η Β’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στις 21 Μαΐου 2026 στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας», το οποίο οργανώθηκε από το “Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ”. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και δημιουργικό εργαστήριο που έφερε τον κόσμο της τέχνης, της επικοινωνίας και της ανακύκλωσης μέσα στην καθημερινότητα της σχολικής τάξης.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες της τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονες μορφές τέχνης, να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες και να ανακαλύψουν νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η γνωριμία τους με το έργο του καλλιτέχνη κ.Αλέξη Ακριθάκη και συγκεκριμένα με τον κερματοδέκτη Tamura, τον οποίο τα παιδιά εμπνεύστηκαν να αναδημιουργήσουν μέσα από τις δικές τους εικαστικές κατασκευές, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και πολλή φαντασία.
Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, οι μαθητές καλλιέργησαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, ανέπτυξαν τις εικαστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό, ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες. Παράλληλα, ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από σημαντικά ζητήματα, όπως η ανακύκλωση, η προστασία του περιβάλλοντος και η αξία της κυκλικής οικονομίας, κατανοώντας πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε νέα ζωή σε υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών μέσα από έναν ευχάριστο, διαδραστικό και βιωματικό τρόπο μάθησης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους από την αρχή έως το τέλος. Η συμμετοχή όλων των παιδιών ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και το αποτέλεσμα γέμισε την τάξη μας με χρώματα, έμπνευση, δημιουργικότητα και όμορφες κατασκευές, αφήνοντας σε μικρούς και μεγάλους τις καλύτερες εντυπώσεις.



