…………………………… >>> 2 2 2 <<< ……………………………

Δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα  κάθε χρόνο: Αριθμός κλειδί … για να θυμόμαστε κάτι πραγματικά σημαντικό! Την Ασφάλειά μας όταν «σερφάρουμε» στο διαδίκτυο.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μες στον Φεβρουάριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά στην Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Παράλληλα οι μαθητές της Γ΄ Τάξης  του σχολείου μας με την καθοδήγηση της κ. Μαγδαληνής Τσέτου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο σχολείο μας, ανέλαβαν να συμπυκνώσουν σε σύντομα μηνύματα τους τρόπους που προτείνουν, ώστε αφού  αναγνωρίσει κάποιος  τι είναι διαδικτυακός εκφοβισμός να μπορεί και  να προστατευτεί ο ίδιος  αλλά και να δώσει στήριξη σε φίλους που απειλούνται.

Για την αξιέπαινη εργασία τους – που πραγματοποιήθηκε στο μάθημα της Πληροφορικής- αξιοποίησαν τις δυνατότητες του προγράμματος Canva συμμετέχοντας  στον σχετικό διαγωνισμό  με θέμα:

«Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό: Μαθαίνουμε, Προστατευόμαστε, Στηρίζουμε!»

Μπορούμε όλοι να δούμε τη δουλειά των παιδιών και να ωφεληθούμε από τις συμβουλές τους.

Νικόλα, Μιχαήλ, Λούνα, Μαρία, Παναγιώτη και Δημήτρη ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Γ΄ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Χιλιοδένδρου

Diadiktyakoς ekfobismoς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *