Καλό καλοκαίρι

Screenshot 1 1 Screenshot 5 Screenshot 2 1

Αποχαιρετισμός για τα «μεγάλα» παιδιά του σχολείου μας, τους μαθητές μας της ΣΤ΄ , παιδιά που μεγάλωσαν για έξι χρόνια μες την αγκαλιά του σχολείου και που μας δίνουν την ευκαιρία να καμαρώνουμε γι’ αυτά.

Έπαιξαν  μπροστά μας τα θεατρικά που επιμελήθηκαν με τον δάσκαλό τους – όπου με χιούμορ πέρασαν και τα σημαντικά τους μηνύματα. «Παιχνίδι και διασκέδαση  και παρέα στη ζωή των παιδιών – όχι μόνο μελέτη ούτε μόνο απαιτήσεις από την πλευρά των ενηλίκων!»

Χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους, μαζί με τους δασκάλους τους – και κυρίως με τον δάσκαλο που είχαν στο πλάι τους για τρεις χρονιές, τον κ. Βασίλη Βασιλείου! Χάθηκαν στις αγκαλιές των φίλων τους – των μικρότερων συμμαθητών τους που τους αποχαιρέτησαν έναν προς έναν ονομαστικά με λόγια που μιλήσαν στην καρδιά μας σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη από συναισθήματα.

Έδειξαν την αγάπη τους στο  σχολείο που αφουγκράστηκε τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, που τα καθοδήγησε όταν το χρειάστηκαν, που ελάφρυνε τις στιγμές της δυσκολίας τους και τους πρόσφερε αξίες για να ζήσουν τη ζωή τους ως δώρο για τον εαυτό τους και για την κοινωνία. Έδειξαν ότι έχουν δυνατές κι όμορφες αναμνήσεις από το σχολείο τους, όπου έμαθαν ν’ αναλαμβάνουν υποχρεώσεις, να διαφωνούν μ’ επιχειρήματα, ν’ ανέχονται τα σφάλματα των μικρότερων, αλλά και να παρεμβαίνουν – όταν πρέπει-  με διάκριση, με στοργή και με υπευθυνότητα.

Έκλαιγαν τα παιδιά μας, γιατί όσα έζησαν τα έξι χρόνια του Δημοτικού ως ένα συνεχές παρόν νιώθανε ότι θ’ αποτελούν πια αναμνήσεις.

Κι άκουσαν τα παιδιά – το ξέρουν άλλωστε- ότι η σχέση με το σχολείο όπου μεγάλωσαν δε σταματά με την αποφοίτηση. Πάντα θα είναι δικό τους , πάντα θα είναι έτοιμο όχι μόνο να τα υποδέχεται  αλλά και να υπολογίζει σ’ αυτά- γιατί είναι και χαρισματικά και δοτικά!

Και το έδειξαν εμπράκτως καθώς πρόσφεραν δώρα  ευγνωμοσύνης :

στην κυρία Κούλα – την επιστάτριά μας και παντοτινή βοηθό τους από την πρώτη τους μέρα στο σχολείο·

στους δασκάλους τους – οδηγούς στο ταξίδι τους στη γνώση και στην επικοινωνία με συμμαθητές  άλλων χωρών·

αλλά και στη Σχολική Βιβλιοθήκη – το μαγικό μέρος απ’ όπου με όχημα ένα βιβλίο ξεκινούν  τα παιδικά όνειρα το θαυμαστό τους ταξίδι.

Ευχόμαστε στα παιδιά μας που θα βρεθούν στο Γυμνάσιο να είναι γερά, να προοδεύουν, να γεύονται χαρές και να ‘ναι ευτυχισμένα.

Συγχαρητήρια στους δασκάλους που προετοίμασαν τη γιορτή της ΣΤ΄ , τον κ. Βασίλη για τα θεατρικά , την κ. Βαρβάρα που δίδαξε τραγούδι στη νοηματική , τον κ. Τάσο και τον κ. Γιώργο που ετοίμασαν τον εξοπλισμό .

Συγχαρητήρια στην κ. Ευδοκία, τη Γυμνάστριά μας, για τον άθλο της : να παρουσιάσει πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή όλων των τάξεων.

Συγχαρητήρια τέλος αξίζουν στον Σύλλογο Γονέων που οργάνωσε την όμορφη, τη συγκινητική  γιορτή της αποφοίτησης και ετοίμασε τα δώρα αποχαιρετισμού  για τα μεγάλα παιδιά ,  τα δωράκια καλωσορίσματος για τα μικρά που θα υποδεχθούμε στην Α΄ Τάξη αλλά και τα δώρα των τυχερών της βραδιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *