Υγιεινή των χεριών

Το ΥΠΑΙΘ, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας πρότεινε για το  σχολικό έτος 2014-15 την 20ή Ιανουαρίου 2015 ως ημέρα  δράσεων και ενημέρωσης όλων των μαθητών των  δημοτικών σχολείων της χώρας, σχετικά  με την Υγιεινή  των χεριών. Στα πλαίσια της ημέρας αυτής και με αφορμή την έξαρση της γρίπης, οι μαθητές του Σχολείου μας ενημερώθηκαν για τη σημασία του συχνού και σωστού πλυσίματος των χεριών τους.

Είναι γνωστό σε όλους μας πόσο σημαντική είναι για την υγιεινή μας η φροντίδα των χεριών. Η κακή υγιεινή των χεριών μπορεί να οδηγήσει στην μετάδοση μικροοργανισμών και ασθενειών. Για το λόγο αυτό τα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες Ατομικής Υγιεινής και να μάθουν να πλένουν συχνά και σωστά τα χεράκια τους, χρησιμοποιώντας σαπούνι, νερό και καθαρό χαρτί ή πετσέτα. Όσο για το πότε πρέπει πλένουμε τα χέρια μας, όπως βλέπουμε και παρακάτω… συνέχεια!!!

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού
– Πριν το φαγητό
– Μετά τη χρήση της τουαλέτας
– Μόλις μπαίνουμε στο σπίτι
– Μετά το παιχνίδι
– Μετά την επαφή με ζώα ή περιττώματα ζώων
– Μετά από βήξιμο, φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης
– Εάν είμαστε άρρωστοι ή είμαστε μαζί με άλλο άρρωστο άτομο

– κ.λ.π.

Τον Φεβρουάριο το Σχολείο μας έχει προγραμματίσει ενημερωτική ομιλία με θέμα την Ατομική Υγιεινή. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.
Στις παρακάτω εικόνες μπορούμε να δούμε ποιος είναι ο σωστός και αποτελεσματικός τρόπος πλυσίματος των χεριών.
kanones1
kanones2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *