dimplag's blog

ο ιστότοπος του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς

Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 25/02/2024

vivlioskevi mikrasiatiki katastrofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας, που αφορούσε την Μικρασιατική καταστροφή, παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε και Στ΄ τάξης  του σχολείου μας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με βιβλιοσυσκευή του ιδρύματος  Αικατερίνης Λασκαρίδη και σχεδιάστηκε με σκοπό να προσεγγίσουν τα παιδιά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μας,  όπως καταγράφεται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 η Διευθύντριας της Δημόσιας  Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Ρούσσου, παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα με τη βοήθεια εποπτικού υλικού και  διάβασε στα παιδιά την ιστορία «της  Ζαχρά και του Νικόλα».  Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την βιωματική συμμετοχή των παιδιών καθώς κλήθηκαν να μπουν στη θέση των προσφύγων και την παραγωγή γραπτού λόγου με την τεχνική του storytelling.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια και το προσωπικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας για την πρωτότυπη αυτή παιδαγωγική προσέγγιση, η οποία όχι  μόνο προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών μας για το δραματικό αυτό γεγονός, αλλά και τους βοήθησε να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες του πολέμου και να συνδέσουν το δράμα των προσφύγων με σύγχρονα ιστορικά γεγονότα.

ΜΙΚΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ