Επίσκεψη Ε’ & Στ’ στην Καστοριά

Η σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν είναι αναγκαία αλλά και αναπόφευκτη, όχι ως μνημειακή διάσταση αλλά γιατί στην ουσία της συνδέεται με το μέλλον. Για τον λόγο αυτό, η Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού μας σχολείου, επισκέφτηκαν στις αρχές Νοεμβρίου του 2018, το Πισοδέρι και τον Κώττα Φλώρινας καθώς και τον Μελά Καστοριάς βαδίζοντας στα χνάρια των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, Καπετάν Κώττα και Παύλου Μελά.

Μακεδονικός Αγώνας

Η Στ΄ τιμά τους Μακεδόνες που με τη θυσία τους στον Αγώνα της Ελευθερίας δείχνουν το δρόμο της αυταπάρνησης σε όλους τους Έλληνες!

 Στην ιστορία των Εθνών τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό από τη δύναμη των ιδεών.

 Όταν λείψει αυτή τότε αρχίζει η παρακμή.

 Οι Μακεδονομάχοι, μας απέδειξαν ότι διέθεταν αυτή τη δύναμη των ιδεών και εμείς έχουμε υποχρέωση να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενεές για τη σωτηρία της Πατρίδος.

 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Η Στ΄ μεθάει!!!!!!

Στην  Στ΄ τάξη μεθάμε……. …..από γνώση.

Επειδή αγαπάμε τα παραδοσιακά προϊόντα φτιάξαμε δικό μας μούστο!!!

Αφού πήραμε σταφύλια, τα λιώσαμε με τα χέρια μας και  τον χυμό που βγήκε τον συγκεντρώσαμε σε μια μεγάλη κανάτα και στη συνέχεια τον βάλαμε στα ποτήρια μας .

Αμέσως μετά τον δοκιμάσαμε και ήταν γευστικότατος!

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Στ΄ τάξης

Μια απολαυστική θεατρική παράσταση παρακολούθησαν γονείς και μαθητές του Δημ. Σχολείου Περδίκκα από τους μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης.

Με κέφι, ταλέντο και δημιουργική διάθεση τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Τρίτη 12 Ιουνίου γέλασε και θαύμασε την τόσο ώριμη παρουσία των παιδιών στο σανίδι. Ήταν φανερό ότι οι μικροί σε ηλικία ηθοποιοί μας αλλά μεγάλοι σε ψυχική δύναμη χάρηκαν και απόλαυσαν την παράσταση με τίτλο “Μια μέρα στον Περδίκκα”. Τη διοργάνωση και την αμέριστη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς την είχαν ο δάσκαλος της τάξης κ. Σιδερίδης Ιορδάνης και η δασκάλα της παράλληλης στήριξης κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΚΑ

Αγαπητοί γονείς,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 14-6-2018 οι μαθητές θα έρθουν κανονικά  στις 8:15 και οι αθλοπαιδιές θα γίνουν στις 10:00 με 10:30μμ. Τα  παιδιά θα παραμείνουν στο σχολείο  μέχρι 1:15μμ..  Την Παρασκευή θα δοθούν οι βαθμοί από τις 8:15  έως τις  8:45. Όσοι γονείς   δεν μπορούν να παραβρεθούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο.

Η     Διευθύντρια

                                                                                                Παπαδοπούλου  Ελένη

Το φύτεμα στο θερμοκήπιο

από την Στ΄ τάξη του Δημ.Σχολ. Περδίκκα

Αφού πρώτα κατασκευάσαμε το θερμοκήπιο στη συνέχεια το σκάψαμε και το φυτέψαμε με διάφορα λαχανικά. Κυρίως σαλάτες και κρεμμύδια τα οποία φυτεύτηκαν με περισσή φροντίδα, κέφι και χαρά από τα παιδιά και αφού τα περιποιήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πότιζαν και τα σκάλιζαν μέχρι να μεγαλώσουν, όταν ήρθε ο κατάλληλος χρόνος βρέθηκαν στο πιάτο μας!

Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ

29/5/2018

«Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Κοζάνης

Στους αγώνες συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Περδίκκα με ομάδες ποδοσφαίρου και χειροσφαίρισης.
Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στα Δημοτικά της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης.

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Έδεσσας

Στις 15 Μαΐου 2018 η Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περδίκκα, επισκέφτηκε το ΚΠΕ Έδεσσας στα πλαίσια το προγράμματος «Υπόγειο Ταξίδι».

 

Ο ποταμός Εδεσσαίος διαρρέει  την Έδεσσα και λίγο πριν καταλήξει στους καταρράκτες δημιουργεί μια περιοχή χαρακτηρισμένη σήμερα σαν Υπαίθριο Μουσείο Νερού της Έδεσσας.

 Στο χώρο του Μουσείου  (νερόμυλοι, καταρράκτες, βοτανικός κήπος, ενυδρείο, σπήλαιο) αναπτύσσεται και  υλοποιείται  πρόγραμμα με τον ομώνυμο τίτλο.

 Οι μαθητές μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού, με οδηγό το νερό και με ευχάριστο τρόπο παίζοντας κι αυτενεργώντας, έμαθαν

…για την αξιοποίηση της  ενέργειας του νερού

…αναγνώρισαν τα φυτά του πάρκου

τα διαφορετικά οικοσυστήματα υδρόβιων οργανισμών

τα είδη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας της περιοχής

έμαθαν πως  δημιουργούνται τα σπήλαια  και

πως  σχηματίζονται οι καταρράκτες.

Εμφανής στόχος του  παιχνιδιού να βρεθεί ο κρυμμένος θησαυρός.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή οπτικοακουστικού  υλικού (βίντεο και διαφανειών), οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να «ταξιδέψουν» παρέα με το νερό. Η αναζήτηση του θησαυρού ξεκινάει αφού  χωριστούν σε ομάδες και εξοπλιστούν κατάλληλα (χάρτης αποτύπωσης της περιοχής, καρτέλες αναγνώρισης ειδών, ειδικά διαμορφωμένες κλείδες ταξινόμησης φυτών, φύλλα ενημέρωσης, φύλλα εργασιών. Το κυνήγι προχωράει βήμα – βήμα και οι μαθητές οδηγούνται ολοένα πιο κοντά στο στόχο τους,  μέσα από γρίφους και κατάλληλες πληροφορίες.

Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχ. έτος 2018-19

ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού
  2. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή
  4. ΑΔΥΜ. ΥΓΕΙΑΣ

Η  Διευθύντρια

Παπαδοπούλου Ελένη