Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122 με θέμα «Κλιματική αλλαγή και νερό», ο διευθυντής και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ταξίδεψαν στο Βελιγράδι από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου 2026, όπου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο «Danilo Kiš».
Η επίσκεψη είχε ως βασικό στόχο την προετοιμασία της κινητικότητας μαθητών, η οποία θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκειά της, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σχολείο υποδοχής και το εκπαιδευτικό του σύστημα, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές με τους εκπαιδευτικούς του, καθώς και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες job shadowing, παρακολουθώντας τη διδασκαλία σε τάξεις.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας για τον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων που θα υλοποιήσουν οι μαθητές, ενώ οργανώθηκαν ζητήματα που αφορούν τη διαμονή, τις μετακινήσεις και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς χώρους της πόλης, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στο πρόγραμμα της επικείμενης κινητικότητας.
Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων και για την οργάνωση μιας δημιουργικής και ουσιαστικής μαθησιακής εμπειρίας για τους μαθητές μας, με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία του νερού για το μέλλον του πλανήτη.




