Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν το σχολείο μας δύο ψυχολόγοι από την Πανάκεια, οι κυρίες, Κωνσταντίνα Σιάγκα και Αλεξία Κυπριώτη και μίλησαν στα παιδιά για τα συναισθήματα και τη διαχείριση του άγχους.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές της Β’ και της Γ΄ τάξης, γνώρισαν τα συναισθήματά τους, έμαθαν να τα αποδέχονται και να διαχειρίζονται τα δυσάρεστα συναισθήματα. Κατόπιν, καλέσαμε τις δύο ειδικούς να μιλήσουν στα παιδιά κι εκείνες δέχτηκαν με προθυμία και τις ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Αρχικά, μίλησαν στους μαθητές για την ποικιλία των συναισθημάτων που μπορεί να βιώνει ένας άνθρωπος και κατέληξαν στο άγχος. Μέσα από έναν παιγνιώδη τρόπο και έναν ήρωα, τον »Αγχόκερο», παρουσίασαν τις καταστάσεις που μπορεί να μας προξενούν άγχος, κάλεσαν τα παιδιά να πουν τις ιδέες τους και στη συνέχεια εξήγησαν ότι το άγχος σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να είναι επιβλαβές, αλλά σε έναν ήπιο βαθμό μπορεί να γίνει εποικοδομητικό. Τέλος, μας πρόσφεραν όμορφους τρόπους διαχείρισης του άγχους, οι οποίοι φάνηκαν πολύ χρήσιμοι σε μικρούς και μεγάλους.
Ευχαριστούμε πολύ τις κ. Σιάγκα και Κυπριώτη για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές που μας προσέφεραν!




