Δημοτικο Σχολειο Παραδεισιου

Ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ e-class ΚΑΙ e-me

Οδηγίες για την σύνδεση μαθητή στην πλατφόρμα eclass:
Αρχικά μπαίνετε στη σελίδα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) https://eclass.sch.gr/?login_page=1 .

Στο δεξί μέρος της σελίδας,κάνετε ΚΛΙΚ εκεί που λέει Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr.
Ανοίγει μια σελίδα όπου θα πρέπει να δώσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό με τον οποίο κάνατε την εγγραφή σας στο ΠΣΔ και στη συνέχεια να πατήσετε Σύνδεση. Θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα που γράφει Χαρτοφυλάκιο χρήστη. (Θα πρέπει στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας να γράφει το όνομα χρήστη που έχετε στο ΠΣΔ).Πατώντας το πράσινο κουμπί στα δεξιά που γράφει Εγγραφή σε μάθημα μπαίνετε στη σελίδα με τα μαθήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Σχολείο μας. Μπορείτε να δείτε όλα τα ανοιχτά μαθήματα (έχουν το σύμβολο της ανοιχτής κλειδαριάς). Επίσης, επειδή είστε εγγεγραμμένοι στο ΠΣΔ, μπορείτε να δείτε και τα μαθήματα που είναι ανοικτά με εγγραφή (έχουν το σύμβολο της κλειστής κλειδαριάς που δίπλα έχει ένα μολύβι).Για να μπείτε σε ένα κλειστό μάθημα (έχουν το σύμβολο της κλειστής κλειδαριάς) κάντε κλικ πάνω στο όνομα του μαθήματος. Θα οδηγηθείτε σε μία σελίδα, απ’ όπου θα κάνετε αίτηση εγγραφής στο μάθημα. Γράψτε ότι επιθυμείτε την εγγραφή σας στο μάθημα και τέλος,πατήστε Υποβολή Αίτησης. Στη συνέχεια ο διαχειριστής του μαθήματος
θα λάβει ένα email και θα σας εγγράψει στο μάθημα.

Οδηγίες για την σύνδεση μαθητή στην πλατφόρμα e-me:
Αρχικά μπαίνετε στη σελίδα της Ψηφιακής ΕκπαιδευτικήςΠλατφόρμας (e-me) https://e-me.edu.gr/. Στο κάτω μέρος της σελίδας, κάνετε ΚΛΙΚ στο κίτρινο κουμπάκι που λέει Είσοδος. Ανοίγει μια σελίδα όπου θα πρέπει να δώσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό με τον οποίο κάνατε την εγγραφή σας στο ΠΣΔ και στη συνέχεια να πατήσετε Είσοδος. Θα οδηγηθείτε στην κεντρική σελίδα της e-me, την αρχική σελίδα χρήστη. Στην πάνω οριζόντια μπάρα και στα δεξιά αυτής υπάρχει μια μικρογραφία της εικόνας προφίλ του συνδεδεμένου χρήστη με το όνομά του, καθώς και τα εικονίδια των ενεργών μηνυμάτων και ειδοποιήσεων.
Αφού εισέλθετε μια φορά στην πλατφόρμα e-me, θα μπορεί πλέον ο εκπαιδευτικός να εντοπίσει το όνομα χρήστη σας και να σας προσκαλέσει στην κυψέλη του. Όταν ένας χρήστης σας στείλει αίτημα σύνδεσης λαμβάνετε ταυτόχρονα μια ειδοποίηση. Αν αποδεχτείτε το αίτημα, τότε ο χρήστης που σας έστειλε το αίτημα σύνδεσης ειδοποιείται για την αποδοχή. Πρέπει όμως να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας στο e-me ώστε όταν σας καλέσει ο εκπαιδευτικός να αποδεχτείτε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων