“O ψηφιακός μου εαυτός”

0

Συγγραφέας: ΤΑΨΑ ΓΕΩΡΓΙΑ | Κατηγορία Ε' τάξη, ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2018-2019, Χωρίς κατηγορία | , στις 12-12-2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας το πρόγραμμα τριών βιωματικών παρεμβάσεων με θέμα «Ο ψηφιακός μου εαυτός» τις οποίες πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Δίοδος”.

Συμμετείχαν τα τμήματα της Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Τις δράσεις συντόνισαν η ψυχολόγος Μαρία Φτάκα και οι κοινωνικοί λειτουργοί Σωτηρία Κρητικού και Σπύρος Στογιάννης.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια επικοινωνίας και συνεργασίας με τους συμμαθητές τους, θεατρικά δρώμενα, να εκφραστούν ελεύθερα και να ανταλλάξουν απόψεις.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο τα παιδιά να κατανοήσουν αλλά και να αποκτήσουν άποψη για τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο όσον αφορά την επικοινωνία με τους άλλους, την διαχείριση της εικόνας του εαυτού μας την οποία προβάλουμε εκεί, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις μας σε αυτόν τον τόσο δελεαστικό αλλά και δύσκολα διαχειρίσιμο εικονικό κόσμο.

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Καραγιάννη, Τσαμπίκα Χατζηγεωργίου, Μανώλης Χατζηαλεξίου, Γεωργία Τάψα και Ηλιάνα Γιαννούση (Πληροφορικής).

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη της Διόδου για αυτή την ωραία συνεργασία και προσβλέπουμε σε μελλοντικές κοινές δράσεις.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση