Δημοτικο Σχολειο Παραδεισιου

Ιστολόγιο

Επίσκεψη προγραμματιστών της Google στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

       

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι Σεραφείμ Ζανικόλας και Bibiana Cristofol Amat, αμφότεροι επαγγελματίες προγραμματιστές στο Λονδίνο.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ) και σε συνεργασία με την κα Ηλιάνα Γιαννούση, εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου μας, ο κ. Σεραφείμ Ζανικόλας, ο οποίος εργάζεται στην Google, με απλό και βιωματικό τρόπο εξήγησε στα παιδιά της Στ΄ τάξης τον τρόπο λειτουργίας του Διαδικτύου και των μηχανών αναζήτησης, πώς αναπτύσσονται οι διάφορες εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά και ποιες ειδικότητες εργαζομένων χρειάζονται για την ανάπτυξη ενός λογισμικού.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους αλλά και να αποσαφηνίσουν όρους που χρησιμοποιούν τόσο στον κόσμο του Διαδικτύου όσο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν αλλά δεν είχαν ξεκάθαρη ιδέα για το τι σημαίνουν.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εξαίρετους επισκέπτες μας και ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουν να επισκεφτούν ξανά το σχολείο μας.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων