“Christmas Cards Exchange”
Το έργο e-Twinning “Christmas Cards Exchange” είναι μια συλλογική πρωτοβουλία όπου μαθητές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν εξατομικευμένες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Το έργο στοχεύει στην προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης και της δημιουργικότητας.
Φέτος πήραν μέρος στο πρόγραμμα οι μαθητές της Β΄ τάξης. Οι μαθητές μας δούλεψαν πραγματικά με πολύ μεράκι και όρεξη. Σχεδίασαν ,χρωμάτισαν μοναδικές κάρτες και έγραψαν εξατομικευμένα μηνύματα με χαρά μέσα σε ένα εορταστικό πνεύμα. Ύστερα τις βάλαμε σε ένα μεγάλο φάκελο και τις ταχυδρομήσαμε. Οι κάρτες μας θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία από όπου περιμένουμε κι εμείς τις αντίστοιχες δικές τους. Αυτή πράξη της αποστολής και λήψης καρτών προσέφερε ευτυχία και μια αίσθηση σύνδεσης κατά την περίοδο των γιορτών.
Επίσης στείλαμε έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την πατρίδα μας και τραγουδήσαμε τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τη δουλειά μας
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΑΝΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
” We got it!”
Επιτέλους ήρθαν οι κάρτες μας!!! Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω εορταστικών διακοπών λάβαμε κι εμείς τις κάρτες από παιδιά της Ρουμανίας. Ο ενθουσιασμός των μικρών μαθητών μας δεν περιγράφεται! Ανοίξαμε το φάκελο, είδαμε τις κάρτες, τις διαβάσαμε και πήρε κάθε παιδί όποια κάρτα του άρεσε. Ήταν πραγματικά μια πολύ χαρούμενη ώρα!
” Bees are our friends”
Φέτος τρέχει και δεύτερο πρόγραμμα e-Twinning στο σχολείο μας. Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης με την εκπαιδευτικό της αγγλικής γλώσσας και τη δασκάλα της Β΄τάξης ασχολούνται με τις μέλισσες και τη σπουδαιότητα της ύπαρξής τους για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 9 χώρες: Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Ιταλία, Γεωργία, Λιθουανία, Τυνησία, Λετονία και Βουλγαρία.
Εδώ είναι η παρουσίαση του σχολείου μας στο συνεργατικό σημειωματάριο
http://linoit.com/users/ellaandra26/canvases/%20School%20presentation
Τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους avatar με το οποίο συστήθηκαν στους μαθητές των άλλων χωρών. Στο σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους μαθητές του σχολείου μας, αρκεί να προχωρήσετε αρκετά στις σελίδες του padlet.
Με την ευκαιρία των γιορτών τα παιδιά-μέλισσες έστειλαν τις δικές τους ευχές. Ακούστε τους στα παρακάτω βίντεο.
Τα παιδιά δημιούργησαν ένα logo και μια αφίσα για το πρόγραμμα
Βρήκαν πληροφορίες για τη μέλισσα στην ελληνική μυθολογία και τις παρουσίασαν, τραγούδησαν και διάβασαν ποιήματα για τη μέλισσα, έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι ” Περνά περνά η μέλισσα”.
https://drive.google.com/drive/u/0/home
Στις 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τις χώρες – εταίρους του προγράμματος για την Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να χαιρετήσουν τους μαθητές των άλλων χωρών και να παράλληλα να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον και πολλή χαρά σε αυτή τη δράση, η οποία τους χάρισε αυτή την πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία!
Τον Φεβρουάριο επίσης λειτούργησε καλλιτεχνικό εργαστήρι, στο οποίο οι μαθητές εκφράστηκαν με διάφορες ζωγραφιές, κατασκευές και κολάζ. Όλη η δουλειά ανέβηκε σε συνεργατική παρουσίαση.
Τον Μάρτιο ήταν η σειρά ,λόγω εποχής, του πρακτικού εργαστηρίου. Φυτέψαμε αρωματικά φυτά και λουλούδια για να προσελκύσουμε τις μέλισσες και να βοηθήσουμε κι εμείς στη διάσωσή τους. Επίσης φτιάξαμε κρέπες και βάφλες που τις συνοδέψαμε με μέλι και ξηρούς καρπούς και τις φάγαμε ως δεκατιανό. Όλη η δράση ανέβηκε σε ένα συνεργατικό ψηφιακό βιβλίο που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή bookcreator. Μπορείτε να μας βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση
Στο πρόγραμμα canva δημιουργήθηκε μια συνεργατική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Μαρτίου, στην οποία ανεβάσαμε τις δραστηριότητές μας.
Τον Απρίλιο είχαμε προγραμματίσει την επίσκεψη μελισσοκόμου , του κ. Νεόφυτου Πεχλιβανίδη, συνταξιούχου δασκάλου, στο σχολείο μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να ψηλαφίσουν τα εργαλεία του μελισσοκόμου, μια κυψέλη, κερήθρα, να δουν να γεννιέται μπροστά τους μια καινούργια μέλισσα, να μάθουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και την κοινωνία των μελισσών και να συνειδητοποιήσουν έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των μελισσών για τη διατήρηση της ζωής όλου του πλανήτη.
Στη συνέχεια οι μαθητές έφτιαξαν μόμπιλε με τον κύκλο ζωής της μέλισσας.
Ο Μάιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο όλοι οι εταίροι θα δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό άλμπουμ όλων των δραστηριοτήτων μας ως τελικό προϊόν του προγράμματος. Μπορείτε να δείτε πλέον, μετά την ολοκλήρωσή του, το ψηφιακό βιβλίο του προγράμματος στην παρακάτω διεύθυνση
Επίσης φτιάξαμε συννεφόλεξα με θέμα τις μέλισσες καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο.
Στις 20 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών, είχαμε μια διαδικτυακή συνάντηση κατά την οποία οι μαθητές εξέφρασαν κάποιες σκέψεις τους για τις μέλισσες και έπαιξαν σχετικά διαδικτυακά παιχνίδια, κουίζ ερωτήσεων στο kahoot και menti, στο οποίο βγήκαμε πρώτοι!!!
Αυτό που έχουμε να καταθέσουμε είναι ότι τέτοιες δράσεις κινητοποιούν και διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών και φυσικά τους πλουτίζουν με εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες στα πλαίσια ενός μαθήματος δε θα μπορούσαν να τις αποκτήσουν. Γενικά τα παιδιά δούλεψαν με πολλή διάθεση και απόλαυσαν τη συνεργασία αυτή.