Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και συμβάλλουν στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής υγείας.
Σύμφωνα με τις εθνικές διατροφικές συστάσεις τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά ποικιλία λαχανικών και φρούτων εποχής, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, ποικιλία δημητριακών (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) και να αποφεύγουν την κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος (όπως αλλαντικά), αναψυκτικών και τροφίμων που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή/και μεγάλη ποσότητα αλατιού, δεδομένου ότι η συχνή πρόσληψη αυτών των συστατικών έχει σχετιστεί με την εμφάνιση νοσημάτων όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης.
Το σχολείο μπορεί και οφείλει να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό μέσο πρακτικής εφαρμογής των αρχών της υγιεινής διατροφής και να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προάγοντας και προστατεύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την υγεία των παιδιών.
Την Παρασκευή 26/11/2021 οργανώσαμε ένα υγιεινό δεκατιανό για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με τη βοήθεια των παιδιών της Ε΄ και της Γ΄ τάξης. Το γεύμα είχε: φέτες ψωμιού με φυτικό βούτυρο (βιτάμ) και μέλι ή με ταχίνι και μέλι, γιαούρτι με δημητριακά και smoothie (χυμός φρούτων με γάλα). Δείτε το βιντεάκι μας πατώντας πάνω στην εικόνα