Επίσκεψη της Τρίτης Τάξης στο Νηπιαγωγείο με Χριστουγεννιάτικες Δράσεις

Η Γ’ τάξη του Δημοτικού μας Σχολείου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και να συμμετάσχει σε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη δράση, γεμάτη δημιουργικότητα και συνεργασία. Οι μαθητές της Γ’ τάξης μαζί με τα μικρότερα παιδιά του Νηπιαγωγείου, δημιούργησαν πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα από μαλλί και χαρτόκουτα ως βασικά υλικά, τα οποία στη συνέχεια διακόσμησαν με όμορφα στολίδια. Αυτά τα δεντράκια εν τέλει μεταμορφώθηκαν σε όμορφα  χριστουγεννιάτικα στολίδια που φτιάχτηκαν από τα χέρια τους και θα διακοσμήσουν τα δέντρα στα σπίτια τους, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα γιορτής, δημιουργώντας έργα τέχνης γεμάτα χρώματα και φαντασία.

Επιπλέον, η συνεργασία μας με το Νηπιαγωγείο μάς χάρισε και άλλη μια όμορφη στιγμή: οι μαθητές της Γ’ τάξης διάβασαν παραμύθια στα παιδιά του Νηπιαγωγείου, προσφέροντάς τους μια μαγευτική εμπειρία μέσα από τη ζωντανή αφήγηση. Τα μικρά παιδιά άκουσαν με προσοχή και ενθουσιασμό, ενώ οι μαθητές της Γ’ τάξης ανέπτυξαν τις ικανότητές τους στην ανάγνωση και παρουσίαση, ενισχύοντας τη σχέση τους με τα μικρότερα παιδιά και προσφέροντάς τους πολύτιμες στιγμές χαράς και μάθησης.

Αυτή η δράση ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη σύνδεση των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και προώθησε τις αξίες της αλληλοϋποστήριξης, της φιλίας και της συνεργασίας. Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για τα παιδιά να μοιραστούν γνώσεις και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πάντα!!

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις νηπιαγωγούς του σχολείου μας, την κυρία Ευδοξία και την κυρία Ευγενία για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη συνεργασία τους σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Η καθοδήγησή τους και η υποστήριξή τους ήταν καθοριστικές για την επιτυχία αυτών των δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Η συνεργασία με το Νηπιαγωγείο θα συνεχιστεί και με άλλες τάξεις του δημοτικού σχολείου!!

γ ταξη Κ νηπια 1