Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Α, Β και Γ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή»  στη ΔΕΘ. 

Οι μικροί  επισκέπτες πραγματοποίησαν ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και ανακάλυψαν έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους. Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή ζωντάνεψαν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα, με ήχο και κίνηση, που έκαναν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.

Πρωταγωνιστής, ο Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη ο οποίος καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας και έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες  «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές πραγματοποίησαν τον 13ο άθλο.

    

Και φέτος το σχολείο μας συμμετέχει με την Γ΄ τάξη  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning. 

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Το σχολείο μας για τη σχολική χρονιά 2018/2019 θα συνεργαστεί με την ΓαλλίαEcole élémentaire Marcel Pagnol, Ecole Val de Liesse) την Ιταλία  (Istituto Comprensivo Statale di Anghiari), την Ισπανία (CEIP VIL•LA ROMANA, CPI SAN JORGE,  Escola Les Planes) την Τουρκία ( 50.Yıl Ahmet Merter Ilkokulu, Iğdır Science and Art Centre, mehmet tuncay aykaç, OZEL ÇORLU BAHÇEŞEHİR İLKOKULU), την Πολωνία  (Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Zamościu, Chrześcijańska Szkoła Podstawowa Samuel,   Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Zamościu, Zespół Szkół w Bojmiu ) και τη Ρουμανία (School No.7 Botosani Romania)

Καλή αρχή!

               

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=X5eVIl2XnXs&feature=youtu.be

 

Aγαπημένα μας παιδιά,

Εμείς οι δάσκαλοί σας, συνειδητοποιούμε το πέρασμα τού  χρόνου από το μεγάλωμά σας!

Πόσο σας καμαρώναμε κάθε νέα σχολική χρονιά! 

Πόσες εμπειρίες, καρδιοχτύπια, φιλίες, εκδρομές, γέλια, αγωνίες, εκδηλώσεις δεν ζήσατε σε αυτό το συναρπαστικό μαθητικό σας ταξίδι… 

Τώρα πια… έγινε ανάμνηση, φωτογραφία, νοσταλγικό παρελθόν.

Κι όλο αυτό το διάστημα, εμείς οι δάσκαλοί σας, με πραγματική αγάπη και υπομονή σταθήκαμε δίπλα σας για να σας μεταδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, το ζήλο για την έρευνα και τη γνώση,  την ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Τώρα, το τρένο του μαθητικού σας ταξιδιού φεύγει  για άλλους προορισμούς, για άλλους σταθμούς. Εμείς μένουμε εδώ… στον πρώτο σας σταθμό το Δημοτικό,  σάς καμαρώνουμε και σάς ευχόμαστε: 

Τα ταξίδια της γνώσης και της ζωής σας να είναι καλότυχα κι ευλογημένα!

 

 

 

 

 

Ιούν 18
15

Κάνω κλικ επάνω στην εικόνα για να δω την παρουσίαση.

 

Στιγμιότυπα από την παρέλαση της 25ης Μάρτη 2018