Το σχολείο μας

Το πρώτο σχολείο του χωριού χτίστηκε το 1928, εκεί που σήμερα βρίσκεται το Νηπιαγωγείο. Παρά τον μεγάλο αριθμό των παιδιών λειτούργησε αρχικά ως μονοθέσιο και λίγα χρόνια μετά αναβαθμίστηκε σε τριθέσιο. Λειτουργούσε έξι μέρες την εβδομάδα πρωί-απόγευμα και την Κυριακή όλα τα παιδιά πήγαιναν στην εκκλησία μαζί με τους δασκάλους τους. Το μάθημα άρχιζε στις 8:00 και τελείωνε στις 14:00, ενώ στις 15:00 το χτύπημα της καμπάνας σήμαινε το απογευματινό μάθημα.

Το 1971 χτίστηκε ένα καινούριο κτήριο για να στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο, με δωρεά της κ. Ταρσής Πολυχρόνη, ομογενούς από την Αμερική. Στη θέση αυτή βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου έγιναν στις 22 Αυγούστου 1971 παρουσία της κ. Πολυχρόνη και των αρχών του Ν. Ροδόπης. Προς τιμήν τις ευεργέτισσας το σχολείο φέρει το όνομά της, “Πολυχρόνειον Δημοτικό Σχολείο Νέου Σιδηροχωρίου”

Στο σχολείο μας φοιτούν, εκτός από τα παιδιά του Ν. Σιδηροχωρίου, μαθητές από τα χωριά: Παγούρια, Μαυρομάτι, Άγιοι Θεόδωροι, Καλαμόκαστρο και Μεγάλο Δουκάτο.

20231025 124528

Αφήστε μια απάντηση