ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Σήμερα θα  αποχαιρετήσουμε  αυτήν τη σχολική χρονιά  που μας κράτησε μεγάλο διάστημα μακριά από τα θρανία και τη φυσική τάξη λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, αλλά συνάμα μας δίδαξε  και πάρα πολλά!

Καταφέραμε να  κρατήσουμε τη μάθηση  ζωντανή μέσα από  την εξ αποστάσεως διδασκαλία  για μεγάλα διαστήματα και να ενισχύσουμε  τις ψηφιακές μας γνώσεις

Ήταν μια χρονιά που μας έκανε όλους πιο δυνατούς! Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μας έμαθε να εκτιμούμε ό,τι θεωρούσαμε πάντα δεδομένο και μας γέμισε ελπίδες για μια καλύτερη επόμενη σχολική χρονιά !

Φέτος μάθαμε τον κορωνοϊό!

Μάθαμε ότι κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό!

Μάθαμε  να τηρούμε τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα!

Μάθαμε να κρατάμε τα χέρια μας καθαρά πριν το φαγητό!

Να βάζουμε αντισηπτικό!

Να είμαστε υπεύθυνοι για τα πράγματά μας!

Να φταρνιζόμαστε μέσα στον αγκώνα μας!

Να προσέχουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας!

Να φοράμε σωστά τη μάσκα μας και να μην την ξεχνάμε!

Να μιλάμε δυνατά για να ακούγεται η φωνή μας πίσω από τη μάσκα!

Να χαμογελάμε με τα μάτια!

Να κάνουμε αγκαλιές από μακριά!

Να εργαζόμαστε κάτω από πίεση και φασαρία!

Να μετράμε την ώρα που περνάει ώστε να κλείσουμε το παράθυρο, αφού κρυώναμε!

Μάθαμε να μένουμε ασφαλείς!

Γίναμε και γιατροί και μάθαμε να κάνουμε και το test μόνοι μας!

Μάθαμε να χειριζόμαστε υπολογιστές και τάμπλετ!

Μάθαμε να κάνουμε και μπόλικη WEBEX!

Αυτά όμως έφεραν μαζί και την απομόνωση, την κούραση και τη βαρεμάρα!

Φέτος χάσαμε πολλά δυστυχώς!.

Χάσαμε εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, γιορτές, δεν χορέψαμε ,δεν τραγουδήσαμε χάσαμε ένα σωρό ομαδικές δραστηριότητες και εργασίες.

Δε μας αξίζει όμως να μιλάμε για μια χαμένη χρονιά.

Δε θα διαγράψουμε την τεράστια αυτή προσπάθεια σαν να μην έγινε ποτέ.

Μια χρονιά που θέλουμε να την αφήσουμε πίσω αλλά δε θα την ξεχάσουμε ποτέ και δε θα σταματήσουμε να λέμε:

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ που τα καταφέραμε!

Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή για μας τους εκπαιδευτικούς, γιατί ξεχωριστά είναι και τα παιδιά μας ένα προς ένα. Νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι που πρέπει να αποχωριστούμε τους μαθητές μας, μα συνάμα και υπερήφανοι που τους βλέπουμε να προχωράνε στο επόμενο σκαλί της ζωής τους.

Όλοι σας θα επιστρέψετε τον Σεπτέμβριο σε ανώτερη τάξη και θα έχετε ένα χρέος μεγαλύτερο. Μαζί σας θα έρθουν και τα 17 πρωτάκια για να ομορφύνουν ακόμα περισσότερο  τη νέα  σχολική χρονιά και να δουλέψουμε όλοι μαζί με αγάπη και αλληλεγγύη. Σας έχω απόλυτη εμπι­στοσύνη και είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όπως κάνουμε πάντα.

Αγαπητοί μαθητές της Έκτης

 Συνηθίζεται σε στιγμές σαν κι αυτές, που ολοκληρώνετε έναν κύκλο εκπαίδευσης και ξεκινάτε έναν άλλο, να σας αποχαιρετούμε εμείς οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές σας και να σας κατευοδώνουμε στην πορεία σας προς το Γυμνάσιο.

«Πέρασε γρήγορα ο καιρός από τότε που ήσαστε τα «πρωτάκια» του σχολείου. Τότε που πρωτοαντικρίσατε στην αυλή του σχολείου πολλούς μαθητές μικρούς και μεγάλους, που ακούσατε το πρώτο κουδούνι για την προσευχή, που πρωτομπήκατε σε αίθουσα συνοδευόμενοι από τους χαμογελαστούς και πολύ αγαπητούς δασκάλους σας…»

Μπορέσατε και προσαρμοστήκατε γρήγορα με επιτυ­χία στη νέα σας ζωή και ακολουθήσατε ομαλά και δημιουρ­γικά το δρόμο του σχολείου.

Γνωρίσατε καινούρια πρόσωπα και αποκτήσατε νέους φί­λους στην τάξη και στο παιχνίδι που δεν θα τους ξεχάσετε ποτέ.

Το σχολείο και οι  δάσκαλοί σας δίδαξαν  γνώσεις και αρετές: την ευγένεια, το σεβασμό, τη στοργή και την αγάπη την υπευθυνότητα, την αλήθεια, και την εκτίμηση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγάπη για  το περιβάλλον και την πολιτιστική του κληρονομιά.

Αύριο θα πατήσετε για τελευταία φορά το κατώφλι του σχολείου μας και μετά θα φτερουγίσετε για νέους ορίζοντες.. θα ανοίξετε τα φτερά σας !

Αυτήν ώρα του αποχωρισμού μας όλοι εμείς, οι δάσκαλοί σας, σάς κοιτάμε και σας καμαρώνουμε. Εί­μαστε υπερήφανοι για σας. Είστε τα πνευματικά μας παιδιά  που δεθήκαμε για έξι χρόνια μαζί σας. Οι ευχές και η αγά­πη μας θα σας συνοδεύουν πάντα. Οι επιτυχίες σας θα εί­ναι και δικές μας επιτυχίες και η δική σας χαρά θα φτάνει μέχρι τις καρδιές μας.

 Σας  ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε υγεία και  να  πορεύεστε με επιτυχία στο δρόμο της προόδου. Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή πρόοδο στο νέο αυτό σχολείο και να γίνεστε κάθε μέρα καλύτεροι, πιο ευτυχισμένοι και πιο δυνατοί! Ανεβείτε ψηλά γιατί όλα τα πράγματα είναι ομορφότερα όταν τα βλέπεις από ψηλά. Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε στη ζωή σας! Καλή συνέχεια στις σπουδές σας.

Ας θυμηθούμε όλοι μας μέσα από αυτήν τη μικρή γιορτή  ότι οι μαθητές μας   αξίζουν  το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και όχι για το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας !

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς  του σχο­λείου μας  για τις προσπά­θειες και την παραδειγματική ευσυνειδησία, με την οποίαν επιτέλεσαν το παιδαγωγικό και διδακτικό τους έρ­γο.

Δίπλα μας σταθήκατε, εσείς οι γονείς και κηδεμόνες, συμπαραστάτες και βοηθοί μέσα από τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όταν χρειάστηκε και σας ευχαριστούμε γι αυτό

Ευχαριστούμε πολύ  την κ. Εύα  Τσαλκιντζή που όλο τον χρόνο φρόντιζε να ζούμε σ΄ ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον.

Αγαπητά μας παιδιά ,το καλοκαίρι ανοίγεται μπροστά σας !Απολαύστε την ξενοιασιά και την ανεμελιά του τηρώντας  τα μέτρα προστασίας που μάθαμε. Καλή ξεκούραση σε όλους! Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με υγεία!

Η Δ/ντρια   Μαρία Χαριτωνίδου

 

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση