25 ΜΑΡΤΙΟΥ 4

2024- Εορταστικές εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου

ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤ ΤΑΞΗ 2024
Κολάζ με φωτογραφίες της ΣΤ΄ τάξης, που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εορτή της επετείου της Ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. Μπράβο παιδιά!

Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:00 έως 10:00 το πρωί, από την ΣΤ τάξη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1
«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» αναφέρει χαρακτηριστικά το 1824 ο Ανδρέας Κάλβος, στο ποίημά του Εις Σάμον , θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξυμνήσει τη γενναιότητα και την ανδρεία των κατοίκων της Σάμου. Αν κι αρκετά χρόνια έχουν περάσει από τότε, οι δύο αυτές αρετές εξακολουθούν να αποτελούν τις δύο πιο βασικές προϋποθέσεις για την απόκτηση και την κατοχύρωση τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μας ελευθερίας
25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2
Το πρόγραμμα της γιορτής της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί από την ΣΤ τάξη του σχολείου μας, 22-03-2024, ώρα 9:00 το πρωί

Η 25η Μαρτίου είναι η μεγάλη διπλή γιορτή των Ελλήνων,  εθνική αλλά και θρησκευτική  εορτή. Ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ασπόρου γαρ συλλήψεως την κύησιν πώς λέγεις; κράζων· Υπέρ Αγία Θεοτόκε, σώσον ημάς

Παράλληλα, τιμά την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού.

Στη μνήμη της Ελληνικής επανάστασης του 1821, ευχόμαστε να συνεχίσει να λάμπει η φωτεινή φλόγα της ελεύθερίας και της ανεξαρτησίας. Οι ηρωικοί μας πρόγονοι, μάς δίνουν έμπνευση για ένα καλύτερο, ειρηνικό μέλλον.

Η εορτή του ευαγγελισμού της Θεοτόκου να μας χαρίσει ευλογία, αγάπη, καλοσύνη, υπομονή κι ελπίδα!

Χρόνια πολλά!

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση