Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (2019-20)

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Εκδηλώσεις | , στις 28-10-2019

Το τμήμα της σημαίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης παρέλασε την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019  και καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να  καμαρώσει τους μαθητές του Δήμου Νεάπολης. Τα παιδιά συνόδευε ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Ηλίας Γκιουλιστάνογλου ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την άψογη εμφάνισή τους.

 

Η σχολική μας γιορτή για την 28η Οκτωβρίου (2019-20)

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Εκδηλώσεις | , στις 26-10-2019

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου. Η γιορτή μας ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στους 2 σημαιοφόρους από τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Δήμου και συνεχίστηκε με αφηγήσεις και παρουσίαση θεατρικών έργων σχετικών με την εθνική επέτειο που ενθουσίασαν το κοινό. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες των Ε1 και Ε2 τμημάτων  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για το άρτιο αποτέλεσμα. Θερμά συγχαρητήρια και στις δασκάλες των δύο τμημάτων κα Κατερίνα Πορταράκη και κα Κυριακή Τσακίρη για τον συντονισμό και την προετοιμασία αλλά και στη χορωδία του σχολείου μας που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση υπό τη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κας Ελένης Τσαγκαλίδου. Ευχαριστούμε και τον κ. Θανάση Λευθεριώτη για όλη τη βοήθεια που προσέφερε.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μακεδονικού (2019-20)

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Επισκέψεις | , στις 23-10-2019

Οι ηλιόλουστες μέρες συνεχίζονται και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Νεάπολης επισκέφτηκαν σήμερα τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μακεδονικού. Εκεί συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, έπαιξαν ποδόσφαιρο, ομαδικά παιχνίδια προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία και χόρεψαν zumba! Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια του εορτασμού της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε για να έρθουν όλα τα παιδιά του σχολείου συνολικά και οργανωμένα σε επαφή με αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες. Να ευχαριστήσουμε το προσωπικό των Rangers για την φιλοξενία και τον άψογο επαγγελματισμό τους.

Τοποθέτηση ψυχολόγου στο σχολείο μας (2019-20)

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 02-10-2019

Η ψυχολόγος κ. Ελένη Κικίδου θα επισκέπτεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης κάθε Τρίτη και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και τις συμβουλές της σε όποιον μαθητή/μαθήτρια χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη.

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (5-20 Οκτωβρίου 2019)

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 01-10-2019

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης από 5 έως 20 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές όλων των τάξεων θα γίνουν μικροί προγραμματιστές και θα προγραμματίσουν on line στη σελίδα  learn.code.org.  Επιπλέον θα ασχοληθούν με unplugged δραστηριότητες όπως το να καθοδηγήσουν ένα ρομπότ (συμμαθητή τους)  δίνοντας εντολές, ή να ζωγραφίσουν κάτι σύμφωνα με τις εντολές ενός προγραμματιστή. Τέλος οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων θα προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό scratch.

Το όφελος από τη συγκεκριμένη δράση  είναι μεγάλο διότι η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση