ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΙΕΠ

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 07-10-2021Λήψη αρχείου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολείου

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 13-09-2021Λήψη αρχείου

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – SPIKE ESSENTIALS

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 17-11-2021

Οι νέες τεχνολογίες εδώ και αρκετά χρόνια έχουν εισβάλλει στη ζωή μας.

Φυσικό επακόλουθο ήταν να εισβάλουν και στη σχολική κοινότητα.

Το γεγονός ότι τα σχολεία έμεινα κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλία συντέλεσαν ώστε οι νέες τεχνολογίες να εδραιωθούν ως εργαλεία στην καθημερινή διδακτική διαδικασία.

Με την έναρξη των μαθημάτων από τον Οκτώβριο του 2021 η σχολική μας μονάδα προγραμμάτισε την εφαρμογή νέων καινοτόμων δράσεων. Η εκπαιδευτική ρομποτική φυσικά δεν μπορεί να απουσιάζει από τις αυτές τις δράσεις μιας και μπορεί να βρει εφαρμογή σε όλες τις σχολικές ηλικίες.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις επιστημονικές έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο. Λειτουργεί δηλαδή ως καταλύτης, που επιταχύνει τη διαδικασία της μάθησης. Επιπλέον, είναι μία εξαιρετικά ψυχαγωγική και δημιουργική δραστηριότητα, έτσι τα παιδιά χτίζουν την πεποίθηση ότι η μελέτη των θετικών επιστημών είναι συναρπαστική!

Τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες, και έτσι αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και πνεύμα συνεργασίας. Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το μυαλό τους και τα χέρια τους, αναπτύσσοντας έτσι τις νοητικές και κινητικές τους δεξιότητες. Ολοκληρώνουν έργα (projects) τα οποία και παρουσιάζουν, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην οργάνωση, στην επίλυση προβλημάτων και στην επικοινωνία.

Επιπλέον μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής αναπτύσσονται κι άλλες κρίσιμες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως:

  • Αυτοπεποίθηση – αυτοεκτίμηση (επίτευξη στόχων, θετική ανατροφοδότηση)
  • Ορθολογική και κριτική σκέψη (σχεδίαση, συναρμολόγηση, προγραμματισμός, δοκιμή, αξιολόγηση)
  • Καινοτομία – Έρευνα (νέες ιδέες για κατασκευές και project, επίλυση προβλημάτων).
  • Δημιουργικότητα και φαντασία
  • Δεξιότητες επικοινωνίας (συνεργασία στην ομάδα)
  • Αντίληψη και παρατηρητικότητα (εύρεση και διαχείριση σφαλμάτων)

Στο σχολείο μας χρησιμοποιούμε το πακέτο του Spike Essentials τελευταίας τεχνολογίας μοντέλο για όλες τις τάξεις.

Έως το τέλος της σχολικής χρονιάς έχουμε ως στόχο να υλοποιήσουμε πάνω από 30 κατασκευές ρομποτικής για κάθε τμήμα του σχολείου μας

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες με δημιουργίες ρομποτικής από τους μαθητές μας…

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Προκοπίδης Γιώργος

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 24/09/2021

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 28-09-2021

Την Παρασκευή 24/09/2021 διεξήθχη στο Σχολείο μας, η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών και μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές έτρεξαν, έπαιξαν διάφορα αθλήματα και χάρηκαν πολύ με τη συμμετοχή τους. Με την καθοδήγηση των γυμναστών μας, του κ. Ηλία και της κας Μαρίας, όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και έδωσαν στην ημέρα το πραγματικό της νόημα. Πολύτιμη βοήθεια πρόσφεραν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή των αθλοπαιδιών.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 13-09-2021

Αγαπημένα μας παιδιά, αγαπητοί γονείς,

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 08.30 π.μ. τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά παρέμειναν στην αυλή του σχολείου, με τη συνοδεία και την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους. Φορούσαν όλα μάσκα υποχρεωτικά,  όπως προβλεπόταν από τις οδηγίες του υπουργείου. Οι γονείς περίμεναν έξω από το σχολείο υπομονετικά κατά τη διάρκεια του Αγιασμού και περίπου στις 09.30 π.μ. αποχώρησαν μαζί με τα παιδιά τους. Τον Αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης και η πρόεδρος του κα Χριστίνα Τερζή. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια ο πατέρας Αθανάσιος από τον Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Βραβεύσεις μαθητών με τη λήξη του σχ. έτους 2020-2021

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Εκδηλώσεις | , στις 28-06-2021

Η προσπάθεια μικρών και μεγάλων αποδίδει καρπούς- και συνεχίζεται!

Στα πρόσωπα των παιδιών μας που βραβεύτηκαν, όπως κάθε χρόνο, για τον ιδιαίτερο ζήλο τους στην ανακύκλωση, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες όλων:

  • των μαθητών, που με χαρά βοηθούν στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και ωθούν όλους μας να γίνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος
  • του Διευθυντή μας κου Γιώργου Δήμου και των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα δε της κας Ελένης Χαϊλαρίδου, υπεύθυνης του προγράμματος ανακύκλωσης, που αγόγγυστα αναλαμβάνουν το έργο της διαχείρισης.

Κυρία Ελένη, ετοιμάσατε υπέροχους επαίνους για τα παιδιά!

  • και φυσικά όλων εσάς που κάνετε τον κόπο, συγκεντρώνετε τα υλικά και τα διοχετεύετε στο σχολείο μας.

Παράσημο ξεχωριστής προσπάθειας, το ειδικό αναμνηστικό που διέθεσε ο Σύλλογος Γονέων στα παιδιά.

Τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά: μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ένας ακόμα βιντεοπροβολέας (projector) θα τοποθετηθεί σε μια τάξη του σχολείου, με πόρους από το έργο της ανακύκλωσης!

Και μιας και φτάσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ας κάνουμε μια τελευταία κίνηση κι ας επιστρέψουμε τα παλιά σχολικά βιβλία. Τα ράφια μας θα ελαφρύνουν και θα φτιάξουμε τη «μαγιά» για την προσπάθεια ανακύκλωσης της επερχόμενης σχολικής χρονιάς.

Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Τετάρτη 30.6.2021 και θα σας περιμένουμε με όσα περισσότερα βιβλία κι έντυπα μπορείτε να συγκεντρώσετε.

Αστέρι της Ευχής- Make a Wish

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Γενικά | , στις 17-03-2021

Στο πλαίσιο της δράσης Make a Wish το σχολείο μας ενεργοποιήθηκε και φέτος και οι μαθητές μας συνέδραμαν με τη συμμετοχή τους για εκείνους που έχουν ένα παιδί στο νοσοκομείο. Σκοπός είναι, μέσα από την εκπλήρωση της Ευχής τους, να χαριστούν στα παιδιά και τις οικογένειες τους μερικές μαγικές στιγμές, βοηθώντας έτσι να ξεφύγουν έστω και για λίγο, από τη δύσκολη καθημερινότητά τους.Λήψη αρχείου

Το μαγειρικό λάδι πάει ανακύκλωση…

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Γενικά | , στις 03-02-2021

Τα λάδια που πετάμε στον νεροχύτη μας, και κατά συνέπεια στην αποχέτευση, καταλήγουν είτε σε κάποια βιολογική μονάδα επεξεργασίας είτε στον υδροφόρο ορίζοντα. Η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών είναι η διαδικασία επαναχρησιμοποίησής τους για την παραγωγή βιοντίζελ, καθώς αποτελούν άριστη πρώτη ύλη.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η εκπαιδευτικός της Δ τάξης του σχολείου μας Τσολακίδου Βούλα, μας ενημερώνει για τη διαδικασία της ανακύκλωσης του τηγανέλαιου με την παρακάτω παρουσίαση

Tiganelaia-dimotiko

Μάλιστα, το σχολείο μας αποτελεί σημείο συλλογής τηγανέλαιου καιρό τώρα, προωθώντας το σε εταιρία ανακύκλωσης. Μπορείτε, λοιπόν, να το μαζεύετε σε ένα πλαστικό μπουκάλι και να μας το φέρνετε τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Γενικά | , στις 29-01-2021

Και τη φετινή χρονιά, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας από την πανδημία, τιμήσαμε την εορτή των Γραμμάτων, τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Ο καιρός σύμμαχός μας, ο πάτερ Αθανάσιος πάντα φιλόξενος στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας, η ευλάβεια από τα παιδιά του τμήματος της Σημαίας, όλοι και όλα συνέδραμαν να τιμήσουμε όπως πρέπει τη μεγάλη γιορτή των Γραμμάτων.

Του χρόνου ελπίζουμε να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά στην μεγάλη αυτή εορτή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

Έλευση Ψυχολόγου στο σχολείο μας

0

Συγγραφέας: 3ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 11-01-2021

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Δευτέρα τις ώρες 8:15 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στο σχολείο μας θα βρίσκεται ψυχολόγος.
Στόχος είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και η ενδυνάμωση της σχολικής  κοινότητας, των παιδιών, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις όπως η πανδημία Covid 19, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους, καθώς και της σχολικής κοινότητας.
Όποιος/α κηδεμόνας ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο στο τηλέφωνο 2310 511675.
Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού.
Κωνσταντοπούλου Δήμητρα – Ψυχολόγος
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων