Feed
Άρθρα
Σχόλια

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας με τίτλο “Δημιουργούμε το ευρωπαϊκό σχολείο συμπερίληψης, ένα σχολείο τέχνης και δημιουργίας”  οι μαθητές  με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των δασκάλων και της εκπαιδευτικού των εικαστικών δημιούργησαν πίνακες διεθνούς φήμης ζωγράφων τους οποίους απέδωσαν λογοτεχνικά με ποιήματα Χαϊκού. Στόχος μας ήταν να εμπλουτίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία δίνοντας προσφέροντας στους μαθητές μας τα αισθητικά και συναισθηματικά κίνητρα να εκφραστούν.

Οι μαθητές σχεδίασαν, ζωγράφισαν με διάφορα υλικά και ήρθαν σε επαφή με την τεχνική του κολάζ.  Αφού ολοκληρώθηκαν οι πίνακες  οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων εμπνεύστηκαν από αυτούς κι έγραψαν ποιήματα Χαϊκού. Η επιλογή της συγκεκριμένης μορφής ποίησης έγινε διότι το ιδεολογικό και αισθητικό μοτίβο που χαρακτηρίζει τα Χαίκού είναι προσιτό στους μαθητές αυτής της ηλικίας, ενώ η δωρική λιτότητα και η δημοτική γλώσσα που τα χαρακτηρίζει βοήθησε τους μαθητές να αποδώσουν σε 17 συλλαβές, τριών στίχων τον φυσιολατρικό χαρακτήρα των πινάκων που είχαν ζωγραφίσει. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι μαθητές αλληλεπίδρασαν, συνεργάστηκαν κι εκφράστηκαν ελεύθερα, ο ένας συμπλήρωνε ή διαφοροποιούσε λίγο τη λέξη ή φράση που πρότεινε ο συμμαθητής του για να βγουν σωστά οι συλλαβές σε κάθε στίχο.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας που ανέλαβε το κόστος εκτύπωσης και με τον τρόπο αυτό έγινε γνωστό το έργο των μαθητών στην κοινότητα.

Ήταν μία περίοδος γεμάτη δημιουργικότητα και καλλιτεχνική έκφραση όπου οι άξιες της συμπερίληψης ενδυνάμωσαν τις σχέσεις της σχολικής μας κοινότητας.

1 Εξώφυλλο 2 Ιανουάριος 1 3 Φεβρουάριος4 Μάρτιος  5 Απρίλιος  6 Μάιος7 Ιούνιος 9 Αυγουστος  10 Σεπτέμβριος12 Νοέμβριος 13 Δεκέμβριος

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων