Feed
Άρθρα
Σχόλια

Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του σχολείου μας ολοκληρώθηκαν με τη γιορτή που κάναμε σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο. Οι μαθητές της Β τάξης μοίρασαν ευχές σε όλο τον κόσμο, ενώ τα πρωτάκια μας μαζί με τους μαθητές του νηπιαγωγείου αναστάτωσαν τη ρουτίνα της καθημερινότητας αφού μεταμορφώθηκαν σε Καλικαντζαράκια προκαλώντας “έκρυθμες καταστάσεις”.

Οι μαθητές της Γ και Δ τάξης παρουσίασαν τα έθιμα των Χριστουγέννων του τόπου τους. Οι μαθητές μας έγιναν μικροί λαογράφοι, ρώτησαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους κι έγραψαν τις συνήθειες που είχαν οι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.  Οι μεγαλύτεροι μαθητές μας έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν  τα παραδοσιακά κάλαντα από τις περιοχές της Κρήτης, Πελοποννήσου, Θράκης, Ικαρίας και Χίου.

Στα κάλαντα της Χίου κάλεσαν και τους γονείς τους να τα τραγουδήσουν κι αυτοί μαζί τους  καθώς τα κάλαντα της Χίου έχουν την ιδιαιτερότητα να τραγουδάει ο τραγουδιστής ένα στίχο και οι υπόλοιποι να τον επαναλαμβάνουν!

Για να τελειώσει η γιορτή οι γονείς έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές! Τελειώνοντας έπρεπε όλοι μαθητές και γονείς να χαρίσουν  μία ευχή στον κόσμο και να την κολλήσουν στο “δέντρο των ευχών του σχολείου μας”!

Αφού ολοκληρώθηκαν οι δράσεις απολαύσαμε όλοι τα νόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς!

xristougenniatika_ethima

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων