Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το σχολείο μας υπέγραψε τη σύμβαση αποδοχής υλοποίησης προγράμματος erasmus+. Ο τίτλος του προγράμματος που θα υλοποιήσουμε είναι “Δημιουργούμε το ευρωπαϊκό σχολείο συμπερίληψης, ένα σχολείο τέχνης και δημιουργίας” (An european integrative school environment, focusing on art and creativity).

Το όραμά μας είναι να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο, όπου οι αξίες της δημοκρατίας και της συμπερίληψης να είναι διάχυτες. Οι τέχνες συμβάλουν στην ευημερία του ανθρώπου και προσφέρουν ευκαιρίες για καλλιέργεια των αισθήσεων, της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης εισάγοντας το άτομο στις αξίες του πολιτισμού. Μπορεί να γίνουν επίσης, ο συνδετικός ιστός ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα «ανοιχτό σχολείο», ενισχύοντας τους δεσμούς των μελών της.

Για το λόγο αυτό τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα ταξιδέψουν ως τη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα Art as Therapy: Self-Expression and Special Needs in Art Education του οργανισμού EUROPASS TEACHER ACADEMY.  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι  εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να ενσωματώσουν διάφορες μορφές τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία δίνοντας κίνητρα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές. Με το τρόπο αυτό το μάθημα θα γίνει πιο συμπεριληπτικό, δημιουργικό καλλιεργώντας την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της προσωπικής έκφρασης και της επικοινωνίας ανάμεσα στους μαθητές μας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων