Μήνας: Ιούνιος 2025
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα (26-11-2024)
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, μαζί με τους συμμαθητές τους από τη ΣΤ’ τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ροδίτσας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την ιστορία και τη δημοκρατία.
Οι εντυπώσεις τους ήταν εξαιρετικά θετικές, καθώς ήρθαν σε άμεση επαφή με την έννοια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και με σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτειότητας και της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών στη δημοκρατική ζωή.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την άψογη παρουσία τους, καθώς και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς που στήριξαν και πλαισίωσαν την εκπαιδευτική αυτή δράση!
Τουρνουά χειροσφαίρισης (13 -11- 2024)
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά χειροσφαίρισης (handball) που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» στη Λαμία.Η διοργάνωση έγινε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χάντμπολ Ελλάδας (ΟΧΕ) και τον Δήμο Λαμιέων. Το τουρνουά εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του σχολικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και της σωματικής άσκησης των μαθητών.Οι μαθητές και μαθήτριές μας αγωνίστηκαν με ενθουσιασμό, συνεργασία και αγωνιστικό ήθος, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία του αθλητισμού στην καθημερινή σχολική ζωή
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευσαν και τα προετοίμασαν!
HMΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΜΗΣΙ
Στην ημερήσια εκδρομή, οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας. Το Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού, που στεγάζεται σε ένα τριώροφο παραδοσιακό πέτρινο αρχοντικό, φιλοξενεί πλούσιους λαογραφικούς θησαυρούς. Οι μαθητές έπαιξαν επίσης στο Σαλούν, περνώντας ξέγνοιαστες και αξέχαστες στιγμές σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον.










