7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα “Αθλούμαι – Μένω Υγιής – Μένω Ασφαλής”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020. Το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις, τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Σε κάθε τάξη η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ενημέρωσε τους μαθητές για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή με τελικό στόχο ένα σωστό τρόπο ζωής. Ενώ οι μαθητές της Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης τάξης δημιούργησαν τη δική τους αθλητική φανέλα για το άθλημα που επιθυμούν.

21/09 Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης

 

Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα Έθνη και τους λαούς.

  • Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981, για να συμπίπτει με την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Όμως είκοσι χρόνια μετά αποφασίστηκε να γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου.
  • Το 2015 ο ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα σε μια ιστορική Σύνοδο, 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals/SDGs), με ορίζοντα το 2030, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη της φτώχιας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ευημερίας για όλους.

 

Πάμε στο σχολείο με ασφάλεια, ξεκινά το μάθημα!

Οδηγίες ΕΟΔΥ για μαθητές – γονείς


Λήψη αρχείου

Αγιασμός, 14-09-2020

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους με υγεία και ασφάλεια!

 

Αγιασμός σχ. έτους 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Tη  Δευτέρα 14-09-2020 και ώρα 11:00 π.μ., θα γίνει ο  καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική  χρονιά . Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων,  για την αποφυγή συνωστισμού, η τελετή του αγιασμού θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου παρουσία μόνο μαθητών και εκπαιδευτικών .

Τη Δευτέρα οι μαθητές  θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.45 π.μ. και θα αποχωρήσουν  στις 11:45 π.μ., ενώ οι μαθητές που μετακινούνται με το σχολικό λεωφορείο  θα αποχωρήσουν στις 12.00 μ.μ.

Οι  μαθητές της Α’ τάξης δύναται  να συνοδεύονται  από έναν γονέα-κηδεμόνα για κάθε μαθητή, οι οποίοι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα παρακολουθήσουν τον αγιασμό από απόσταση.

Οι μαθητές όλων των τάξεων, όπως και οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες (κατά προτίμηση υφασμάτινες) εντός του σχολείου.

Τη Δευτέρα οι μαθητές θα  παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων (άρα να προσέλθουν με τσάντες).

Επίσης, θα  τους δοθούν οι μάσκες και τα παγούρια  από το Υπουργείο  Παιδείας.

Θα λάβετε νέα ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος.

Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα του σχολείου μας https://blogs.sch.gr/dimmetax/, προκειμένου να ενημερώνεστε για ανακοινώσεις σχετικές με τη λειτουργία του σχολείου.

Για την ασφάλειά σας και την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας, με γνώμονα την  πρόληψη ή  διασπορά του COVID-19, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξετε τα εξής:

  1. Τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα συμβατά με covid-19 (δυσκολία στην αναπνοή, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, ρινική  συμφόρηση/καταρροή, ναυτία/έμετος, κοιλιακό άλγος/διαρροϊκές κενώσεις) απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Πριν την αναχώρηση από το σπίτι, τα παιδιά να θερμομετρούνται.
  2. Κάθε παιδί πρέπει να είναι εφοδιασμένο με δύο τουλάχιστον καθαρές μάσκες, σε ξεχωριστό σακουλάκι η κάθε μια, καθώς και με αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκια και ατομικό μπουκαλάκι νερού ή το ατομικό τους παγούρι.
  3. Για την αποφυγή συνωστισμού, η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται εξ αποστάσεως. Αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, η επίσκεψη στο σχολείο θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και με τη χρήση μάσκας.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά.

Η διεύθυνση του σχολείου