Μηνιαία αρχεία: Δεκέμβριος 2025
Εθελοντική δράση
Μια υπέροχη εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε σήμερα στο σχολείο μας, με τη συλλογή τροφίμων που προορίζονται για άπορες οικογένειες του χωριού μας. Οι μαθητές, με τη στήριξη των εκπαιδευτικών και των κατοίκων της κοινότητας, συγκέντρωσαν τρόφιμα στο σχολείο, αποδεικνύοντας έμπρακτα το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Σήμερα, οι μαθητές μας προχώρησαν στη διανομή των τροφίμων, ώστε αυτά να φτάσουν σε 20 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια δράση γεμάτη χαρά, υπευθυνότητα και ανθρωπιά, μέσα από την οποία οι μαθητές μαθαίνουν να νοιάζονται για τους άλλους και να κατανοούν την αξία της κοινωνικής προσφοράς.
Στη συνέχεια της δράσης, σήμερα, με σκοπό οι μαθητές μας να βιώσουν και να διαδώσουν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων στην τοπική κοινότητα, επισκέφθηκαν την πλατεία του χωριού. Εκεί στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με κατασκευές που είχαν δημιουργήσει τις προηγούμενες ημέρες στο σχολείο.
Οι μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ενώ δεν παρέλειψαν να περάσουν και από τα καταστήματα και τα σπίτια της κοινότητας, μεταφέροντας με χαρά το εορταστικό μήνυμα. Ήταν μια υπέροχη ημέρα, γεμάτη χαμόγελα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση από τη νεότερη γενιά.
Θερμές ευχαριστίες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση, στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κυρία Ελένη Γιαζγουλίδου, για την πολύτιμη και αμέριστη βοήθειά της, καθώς και στον πρόεδρο του χωριού μας, κύριο Νίκο Παπαθανασίου, για τη συνεχή στήριξή του. Τους ευχαριστούμε επίσης θερμά για το γλυκό κέρασμα που πρόσφεραν στους μαθητές, προσθέτοντας μια ακόμη όμορφη και ζεστή νότα στη σημερινή ημέρα.
Ευχαριστήριο
Χριστούγεννα στην Ευρώπη: Το σχολείο μας συμμετέχει σε eTwinning project!
Συμμετοχή Μαθητών σε Αγώνες Καλαθοσφαίρισης
Σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης που έγιναν στο ΔΑΚ Σκύδρας. Έπαιξαν με χαρά, πάθος και ομαδικότητα, δείχνοντας τι σημαίνει «ευ αγωνίζεσθαι». Το χάρηκαν πολύ, το διασκέδασαν και κατάλαβαν πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η συμμετοχή, η προσπάθεια και η συνεργασία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους και την υπέροχη αθλητική εικόνα που παρουσίασαν!
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην “Παραμυθοχώρα”
Ενδοσχολική Επιμόρφωση για το Πολλαπλό Βιβλίο
Στο πλαίσιο της διαρκούς επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα:
«Το Πολλαπλό Βιβλίο στη σχολική πράξη».
Η επιμόρφωση οργανώθηκε με την ευθύνη της Διευθύντριας του σχολείου, κας Δ.Π., η οποία ενημέρωσε το σύλλογο διδασκόντων σχετικά με:
-
το νέο πλαίσιο που αφορά την εφαρμογή του Πολλαπλού Βιβλίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,
-
τους στόχους και τα οφέλη της διαφοροποιημένης διδακτικής προσέγγισης,
-
τις πρακτικές δυνατότητες αξιοποίησης διαφορετικών εγκεκριμένων διδακτικών εγχειριδίων ανά γνωστικό αντικείμενο,
-
την υποστήριξη που προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και
-
τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως επιλέγοντα και διαμορφωτή του διδακτικού υλικού.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συναδέλφων, με στόχο την ουσιαστική κατανόηση του πλαισίου και την προετοιμασία για την ενδεχόμενη πιλοτική ή γενικευμένη εφαρμογή του θεσμού.
Το σχολείο μας έτρεξε για την ΕΙΡΗΝΗ!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν φέτος στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την ΕΙΡΗΝΗ» 2025, μια σημαντική πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΕΘΝ.Ο.Α., του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE, καθώς και με την υποστήριξη της Επιτροπής Αξιολόγησης των Σχολικών Δράσεων.
Η συμμετοχή των παιδιών μας ήταν ενθουσιώδης και ουσιαστική, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού.
Ως αναγνώριση της προσπάθειας:
- Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν ψηφιακά αναμνηστικά διπλώματα,
- Το σχολείο μας παρέλαβε ένα συλλογικό δίπλωμα συμμετοχής, μία σκυτάλη και την αφίσα της διοργάνωσης για το αρχείο και την προβολή της δράσης.
Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζεται και τα επόμενα σχολικά έτη, ενισχύοντας την έννοια της συμμετοχής σε δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο και διεθνή απήχηση.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της αξιόλογης προσπάθειας!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το καλάθι του πικνικ”
Το Ταξίδι του Καλαθιού του Πικνίκ – WWF Ελλάς
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Το Ταξίδι του Καλαθιού του Πικνίκ» της WWF Ελλάς ολοκληρώνεται σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροβουνίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’, Β’ και ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ανακαλύπτοντας τη σημασία της βιώσιμης διατροφής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης της σπατάλης τροφίμων.Κατά τη διάρκεια του προγράμματος:
- Μιλήσαμε για τις επιπτώσεις της διατροφής στο περιβάλλον.
- Μάθαμε πώς να επιλέγουμε τροφές που σέβονται τη φύση.
- Φτιάξαμε αφίσες, ζωγραφιές και ομαδικές εργασίες με μηνύματα υπέρ της βιωσιμότητας.
- Συμμετείχαμε σε βιωματικά παιχνίδια και δράσεις ανακύκλωσης.
- Σήμερα, παραδίδουμε τη «σκυτάλη» στο Νηπιαγωγείο Βρυτών, ώστε να συνεχιστεί το όμορφο αυτό ταξίδι γνώσης και ευαισθητοποίησης!
Γιατί κάθε μικρό καλάθι μπορεί να κρύβει μεγάλες αλλαγές για το μέλλον του πλανήτη μας!



































