Το σχολείο μας συμμετέχει στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Δράμας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού!

Αφίσα Φεστιβαλ Δράμας

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Δράμας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού! Οι μαθητές μας, με ενθουσιασμό και αφοσίωση, δημιούργησαν δύο εικονογραφημένες ιστορίες με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Μέσα από αυτές, οι μαθητές μας στέλνουν ηχηρά μηνύματα κατά της βίας και του εκφοβισμού, προβάλλοντας τη σημασία της φιλίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Δράμας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να εκφράσουν τις απόψεις τους, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές μας για την εξαιρετική δουλειά τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους στήριξαν και τους ενέπνευσαν.

Οι εικονογραφημένες ιστορίες μας έχουν ήδη υποβληθεί στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ Δράμας και ανεξάρτητα από την έκβαση, είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας και για το μήνυμα που οι μαθητές μας κατάφεραν να μεταδώσουν.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις ιστορίες μας.

1η εικονογραφημένη ιστορία: Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό εκφοβισμό

https://app.animaker.com/animo/9yvIaD10ffwzbkBF/

2η εικονογραφημένη ιστορία: Σχολικός εκφοβισμός

https://app.animaker.com/animo/KaEa4T02lIlvhgLQ/

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας!

Το σχολείο μας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη με τον καλύτερο τρόπο! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προσέφερε στα παιδιά μας ένα σούπερ σάντουιτς με μπιφτέκι που έκανε τους μαθητές μας να ενθουσιαστούν! Ήταν τόσο νόστιμο που δεν έμεινε τίποτα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που έκανε την ημέρα αυτή στο σχολείο μας ακόμα πιο ξεχωριστή!

εικόνα Viber 2025 02 21 13 54 24 124 censored 1 εικόνα Viber 2025 02 21 13 53 45 153 censored 1

 

Επισκέψεις από ειδικούς στο σχολείο μας: Μαθαίνοντας για την Τρίτη Ηλικία!

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας επισκέπτριες υγείας που μοιράστηκαν μαζί μας πολύτιμες γνώσεις για την Τρίτη Ηλικία παρουσιαζοντας μια πολύ όμορφη εισήγηση με θέμα “Η αξία της Τρίτης Ηλικίας κατανοωντας και φροντίζοντας τον παπου και τη γιαγια”.  Οι επισκέπτριες υγείας συνομίλησαν με όλους τους μαθητές, εξηγώντας τους:

  • Τι είναι η Τρίτη Ηλικία;
  • Ποιοι άνθρωποι ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία;
  • Πώς να φροντίζουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας;
  • Τι μαθαίνουμε από αυτούς;
  • Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε στην καθημερινότητά τους;

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις συζητήσεις και έμαθαν πολλά καινούργια πράγματα. Μάλιστα, συμμετείχαν και σε μια βιωματική δραστηριότητα που τους βοήθησε να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα την αξία της Τρίτης Ηλικίας.

Η επίσκεψη αυτή συνδέθηκε με το εργαστήριο δεξιοτήτων που υλοποιούν οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού με θέμα “Χόπα Ήρωες”. Οι ΧΟΠΑ Ήρωες είναι μια βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση. Αξιοποιεί τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να μοιράζονται και ενθαρρύνει τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στην υπόλοιπη οικογένειά τους, ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των γενεών και την καλλιέργεια σεβασμού προς τους ηλικιωμένους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Αθηνά Τασιώνα και την κ. Βασιλική Παππά για την παρουσία τους και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρείχαν.

εικόνα Viber 2025 02 18 18 32 54 718εικόνα Viber 2025 02 18 18 32 54 757εικόνα Viber 2025 02 18 18 32 54 639εικόνα Viber 2025 02 18 18 32 54 687εικόνα Viber 2025 02 18 18 32 54 485εικόνα Viber 2025 02 18 18 32 54 541

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και προστασία των παιδιών

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την Προστασία των Παιδιών” που διοργανώθηκε από το σχολείο μας.  Η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής, κ. Όλγα Παπαδοπούλου, παρουσίασε με σαφήνεια και ενδιαφέρον το θέμα, ενημερώνοντας τους μαθητές για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας τους. Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις απορίες τους. Η παρουσίαση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές της Ε’ τάξης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Saferinternet 4kids, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και το ενδιαφέρον τους για το θέμα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Όλγα Παπαδοπούλου για την εξαιρετική παρουσίαση.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας!

εικόνα Viber 2025 02 18 08 40 26 418 εικόνα Viber 2025 02 18 08 40 26 982 εικόνα Viber 2025 02 18 08 40 26 252εικόνα Viber 2025 02 18 08 40 26 198εικόνα Viber 2025 02 18 08 40 26 158

Το σχολείο μας ταξιδεύει στον ψηφιακό κόσμο! Συμμετέχουμε σε ένα ευρωπαικό πρόγραμμα etwinning!

Στιγμιότυπο οθόνης 2025 02 07 081345Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Digital Citizens of Tomorrow” για τη σχολική χρονιά 2024-25. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας. Το πρόγραμμα αυτό, που έχει ως στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων ψηφιακών πολιτών, απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-14 ετών και θα μας φέρει σε επαφή και συνεργασία με σχολεία από την Ελλάδα, Τουρκία, τη Σερβία και την Τυνησία και Βόρεια Μακεδονία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές μας θα ασχοληθούν με τρεις βασικές θεματικές ενότητες:

  • Being Online (Η ζωή στο διαδίκτυο): Εξερεύνηση των ευκαιριών και των προκλήσεων του διαδικτύου.
  • Well-being Online (Ευζωία στο διαδίκτυο): Προώθηση της ασφαλούς και υγιούς χρήσης του διαδικτύου.
  • Rights Online (Δικαιώματα στο διαδίκτυο): Κατανόηση και σεβασμός των ψηφιακών δικαιωμάτων.

Οι μαθητές, σε μικτές ομάδες με παιδιά από τις άλλες χώρες, θα συνεργαστούν για την εκπόνηση εργασιών και την εξεύρεση λύσεων. Χρησιμοποιώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Web2, θα συμμετάσχουν σε δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και η ανάλυση της διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός τελικού προϊόντος που θα παρουσιάζει τη μαθησιακή εμπειρία των παιδιών και θα τονίζει τη σημασία της υπεύθυνης ψηφιακής συμπεριφοράς σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την ευκαιρία και ανυπομονούμε να δούμε τους μαθητές μας να αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να γίνονται υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες του αύριο!

Συμμετοχή στο διαγωνισμό “«Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό: Μαθαίνουμε, Προστατευόμαστε, Στηρίζουμε!»

εικόνα Viber 2025 02 11 23 10 40 637

Η Ε’ τάξη του σχολείου μας ανέλαβε δράση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα “«Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό: Μαθαίνουμε, Προστατευόμαστε, Στηρίζουμε!». Στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φαινόμενο, αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες.

Δημιούργησαν ανά ομάδες δύο κόμικ που αναδεικνύουν τη σημασία της ασφάλειας και του σεβασμού στον ψηφιακό κόσμο. Επιπλέον, σχεδίασαν μια αφίσα με το ίδιο μήνυμα, η οποία αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας, προσκαλώντας όλους τους μαθητές να προβληματιστούν και να σκεφτούν πιο υπεύθυνα για τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο.

Η συμμετοχή τους σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι μια απόδειξη ότι τα παιδιά μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες του ψηφιακού κόσμου και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. Επιπλέον, η δράση αυτή έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους δημιουργικά και να συμβάλουν ενεργά στη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών/τριών:

 

 

Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο: Συμμετοχή του σχολείου μας στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης 2025

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης 2025, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε’ και Στ’  παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο την Παρασκευή 07/02/2025 και ώρες 10:00 – 11:30.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και η παροχή συμβουλών για την ασφαλή πλοήγηση.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας μας να παρέχουμε στους μαθητές μας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.

εικόνα Viber 2025 02 07 11 15 42 642 εικόνα Viber 2025 02 07 11 15 43 204 εικόνα Viber 2025 02 07 11 15 43 465 εικόνα Viber 2025 02 07 11 15 43 644

Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου

Τη Δευτέρα 03/02/2025 το Δ.Σ. Μαυροβουνίου γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση του “ευ αγωνίζεσθαι”, της φιλίας και της αλληλεγγύης στον αθλητισμό. Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των μαθητών μας ήταν συγκινητικοί, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει και να εμπνέει.

 Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον έμπειρο προπονητή της ομάδας και των ακαδημιών του “Εδεσσαϊκού” και καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πέτρο Πεχλιβάνη, ο οποίος με την εμπειρία και τις γνώσεις του, μίλησε στους μαθητές για την ιστορία του αθλητισμού, τις αξίες που πρεσβεύει και τη σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι”. Τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι ένα μέσο για την προσωπική ανάπτυξη, τη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και για την κοινωνική συνοχή. Η ημέρα συνεχίστηκε με μια σειρά αθλητικών δράσεων, όπου οι μαθητές, φορώντας φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων, συμμετείχαν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, στον οποίο οι μαθητές ανέλαβαν ρόλους αθλητών, διαιτητών, κριτών, γραμματείας και φιλάθλων. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού, αναδεικνύοντας τις αξίες του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια σειρά φωτογραφιών που απαθανάτισαν τις όμορφες στιγμές της ημέρας.

Το Δ.Σ. Μαυροβουνίου ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τον προπονητή κ. Πέτρο Πεχλιβάνη  για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και φιλίας.

εικόνα Viber 2025 02 03 12 21 18 423εικόνα Viber 2025 02 03 12 21 18 512 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 12 21 15 655εικόνα Viber 2025 02 03 18 54 40 021 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 39 127 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 40 710 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 41 459 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 42 226 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 43 642 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 43 260 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 18 54 43 010 censoredεικόνα Viber 2025 02 03 12 21 15 610