ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ

ΚΥΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝΛήψη αρχείου

Κορονοϊός. Οδηγίες για όλα τα σχολεία και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Πως θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και γενικά οι εκπαιδευτικές μονάδες

Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/2020 – ΦΕΚ τεύχος Β’ 3780/08-09-2020
Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ, Κολλεγίων, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ-ΥΓΕΙΑΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
αποφασίζουμε:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (περισσότερα…)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝΛήψη αρχείου

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-9-2020 ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ. 

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.

ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ  ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

ΠΑΡΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ:

 1. ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ(ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ).
 2. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ(ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ).
 3. Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ 08:05 ΕΩΣ 08:15 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ(ΓΙΑ ΤΙΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ).
 4. Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.
 5. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
 6. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ.  
 7. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑ(ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΤΑΛΟΥΝ. ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ). ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ  ΚΑΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.
 8. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ Ή ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΙΛΑΚΙΑ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΕΝΑ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΠΙΝΑΚΑ.
 9. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ,

 

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2397041578.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ.

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Oι εγγραφές των μαθητών-τριών στην Α΄ τάξη   γίνονται από 15-05-2020 μέχρι  30-05-2020.

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται οι μαθητές-τριες που γεννήθηκαν το έτος 2014 .

 

 Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα με εγγραφή όλων των στοιχείων που απαιτούνται(Μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο mail@dim-n-madyt.thess.sch.gr).
 2. Πιστοποιητικό γέννησης(Θα αναζητηθεί από το σχολείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ).
 3. Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου. (Θα την παραλάβουμε από το νηπιαγωγείο μόλις εκδοθεί).
 4. 4. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του-της μαθητή-τριας για τα εμβόλια(φωτοτυπία).
 5. Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας. (λογαριασμός ΔΕΗ.ΟΤΕ κ.λ.π.) (φωτοτυπία).
 6. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή(ΑΔΥΜ) (Θα εκδοθεί από το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου κατόπιν ραντεβού που θα κλείσουν οι γονείς στα τηλέφωνα 23970-41300 και 23970-41333) και θα δοθεί στο σχολείο μέχρι 15-9-2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την συμμετοχή των παιδιών σας στο ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση και να την καταθέσετε ταυτόχρονα με την αίτηση εγγραφής.

Όλα τα δικαιολογητικά μπορεί να στέλνονται στο email του σχολείου, σε διαφορετική περίπτωση  θα πρέπει να κλείνετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2397041578.

    Παρακαλούμε τους γονείς για την έγκαιρη εγγραφή των παιδιών τους, κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

ΑΙΤΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ (1)

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ  ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ , ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WEBEX MEETINGS, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.  

ΟΔΗΓΙΕΣ 

1ο ΒΗΜΑ: Θα κάνετε κλικ στο link που θα σας στείλουμε(είναι μοναδικό και προσωπικό της τάξης του κάθε εκπαιδευτικού και θα είναι το ίδιο link για όσο λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο)  και θα οδηγηθείτε σε ένα παράθυρο όπου πάνω πάνω θα γράφει: [ΟΝΟΜΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ] personal room. Ταυτόχρονα θα κατεβεί κι ένα αρχείο, το οποίο θα εμφανιστεί σε κάποια άκρη της οθόνης σας κι αυτό θα έχει να κάνει με την εγκατάσταση του προγράμματος στον υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτε, οπότε αγνοήστε το.  Θα πάτε στο κάτω μέρος της οθόνης σας όπου και θα δείτε την επιλογή:   Join from your  browser, και κάνετε κλικ εκεί!

2ο ΒΗΜΑ: Θα σας ζητηθεί να γράψετε όνομα και email. Προσοχή: Θα γράψετε το όνομα και επώνυμο του παιδιού σας με κεφαλαία ελληνικά για να το αναγνωρίσει και να το δεχτεί ο/η εκπαιδευτικός στην τάξη. Φυσικά, κατόπιν θα γράψετε το email σας(Μπορείτε να δώσετε και ένα εικονικό email δεν έχει καμία σημασία). Τέλος κλικ στην επιλογή next.

3ο ΒΗΜΑ: θα ανοίξουν διάφορες επιλογές, όπως άδεια για χρήση μικροφώνου και διάφορα «συννεφάκια» όπου θα πατάτε ΟΚ, ώστε να είναι λειτουργικό το περιβάλλον για το παιδί. Αν κάνετε κλικ κι εκεί που λέει Join meeting, φυσικά δε θα ξεκινήσει κάποιο μάθημα. Για να γίνει αυτό, θα μπείτε πέντε λεπτά πριν την ώρα που έχει οριστεί για το μάθημά σας σύμφωνα με το  πρόγραμμα που θα σας σταλεί.

Ο χώρος στον οποίο θα βρίσκεται το παιδί τώρα είναι αυτός που βλέπετε μετά και το 3ο ΒΗΜΑ και καλό θα ήταν να «παίξετε» λίγο με τις επιλογές και τα εργαλεία που βλέπετε στο κάτω μέρος , ώστε να καταλάβετε –όχι μόνο εσείς αλλά κυρίως τα παιδιά- το καινούριο περιβάλλον εργασίας.

Αγαπητοί γονείς, για εσάς που ενδεχομένως να χρησιμοποιείτε προγράμματα για τηλεδιασκέψεις ή είστε πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία θα είναι πολύ εύκολη η διαδικασία. Για εσάς όμως, που όλα αυτά φαίνονται βουνό, μην το βλέπετε καθόλου έτσι. Καθίστε μαζί με τα παιδιά και σε πέντε λεπτά το πολύ θα τελειώσετε. Υπάρχει κι ένα πολύ καλό βίντεο στο link https://safeYouTube.net/w/Uck7 όπου με παρόμοιο τρόπο θα δείτε τη διαδικασία βήμα βήμα.

ΘΥΜΙΖΩ ότι ο παραπάνω τρόπος που σας προτείνω δεν αφορά σε εγκατάσταση του προγράμματος και δε χρειάζεται να το εγκαταστήσετε. ΄Οσοι-ες δείτε το βίντεο, αναφέρομαι μόνο στο πρώτο μέρος, στο οποίο δεν εγκαθιστούμε το πρόγραμμα.

Κάθε αρχή και δύσκολη, όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας, αλλά πού θα πάει θα το καταφέρουμε κι αυτό, θα το μάθουμε κι αυτό…όπως τόσα άλλα που κάθε μέρα μαθαίνουμε αυτή τηδύσκολη περίοδο πουδιανύουμε!!! Θα τα ξαναπούμε φυσικά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να κρατήσουν τα παιδιά επαφή με τη σχολική διαδικασία, έστω κι έτσι, μέχρι να ξανασυναντηθούμε στη φυσική μας τάξη!

Καλή συνέχεια! 

Με εκτίμηση,

ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ!

Αγαπητοί γονείς και και κηδεμόνες των παιδιών μας.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ.(Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) του σχολείου μας, τις δύσκολες αυτές ημέρες που όλοι και όλες μας παραμένουμε στο σπίτι προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στη νέα πραγματικότητα μας, δε σταμάτησε να λειτουργεί ούτε στιγμή.

Βρίσκεται κοντά σας για να βοηθήσει εσάς και τα παιδιά σας, προσφέροντας υπηρεσίες συμβουλευτικής με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας, σε όσους γονείς και κηδεμόνες ή οικογένειες το χρειάζονται.

Για οτιδήποτε λοιπόν μας χρειαστείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε με ένα mail ή ακόμη και με ένα απλό τηλεφώνημα στο σχολείο και τότε ο Διευθυντής του σχολείου αφού αξιολογήσει το περιστατικό θα μας ενημερώσει και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, με κάθε πρόσφορο μέσο είναι αυτό εφικτό, για να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε.

Ξεκινώντας λοιπόν αυτή την αλληλεπίδραση, παραθέτουμε παρακάτω σειρά συνδέσμων που  σας ενημερώσουν και θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάσταση την οποία βιώνουμε.Λήψη αρχείου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-4-2020 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-4-2020

Πρόγραμμα Δευτέρας 06/04/2020

-Γλώσσα Α’ «Επανάληψη: Γραφή και Ανάγνωση»
-Μαθηματικά Β’ «Κάθετες Πράξεις»
-Γλώσσα Γ’ «Χρόνοι Ρημάτων Ενεργητικής Φωνής»
-Ιστορία Ε’ «Η Καθημερινή Ζωή στο Βυζάντιο»

Πρόγραμμα Τρίτης 07/04/2020

-Φυσική ΣΤ’ «Μαγνητισμός-Ηλεκτρομαγνητισμός»
-Μαθηματικά Α’ «Επανάληψη: Αριθμοί και Πράξεις»
-Γλώσσα Β’-Γ’ «Χρόνοι Ρημάτων Ενεργητικής Φωνής»
-Ιστορία Δ’ «Πελοποννησιακός Πόλεμος Ι»

Πρόγραμμα Τετάρτης 08/04/2020

-Μαθηματικά Ε’ «Πράξη Κλασμάτων»
-Ιστορία ΣΤ’ «Επανάσταση ’21: Προετοιμασία και Έναρξη»
-Γλώσσα Α’-Β’ «Χρήση Διαλυτικών – Δίφθογγοι»
-Μαθηματικά Γ’ «Δεκαδικοί Αριθμοί»

Πρόγραμμα Πέμπτης 09/04/2020

-Γλώσσα Δ’ «Εγκλίσεις»
-Μαθηματικά ΣΤ’ «Εξισώσεις 1: Πρόσθεση-Αφαίρεση»
-Γλώσσα Α’ «Ενότητα: Ο Παπουτσωμένος Χιονάνθρωπος»
-Μαθηματικά Β’ «Προπαίδεια του 3»

Πρόγραμμα Παρασκευής 10/04/2020

-Γλώσσα Γ’ «Δομή Προτάσεων»
-Ιστορία ΣΤ’ «Επανάσταση ’21: Εξέλιξη και Ολοκλήρωση»
-Γλώσσα Α’ «Δίψηφα Σύμφωνα-Φωνήεντα»
-Γλώσσα Β’-Γ’ «Τοπικά Επιρρήματα»

Τα μαθήματα μπορείτε να παρακολουθείτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στο σύνδεσμο: https://webtv.ert.gr/ert2/

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά, αυτές τις μέρες είμαστε συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή, σε μία ταμπλέτα ή στο κινητό τηλέφωνό μας. Η πλοήγηση μας στο διαδίκτυο και η συμμετοχή μας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση πρέπει να έχει κανόνες που πρέπει να τηρούμε για την προστασία μας αλλά και την προστασία όλων που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Σας καλούμε να διαβάσετε τα παρακάτω έγγραφα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να εφαρμόζετε με αυξημένη προσοχή τις οδηγίες που δίνονται μέσα από αυτά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΥΝ_1 elearning

ΣΥΝ_2 teleworking

Σαν σήμερα

 1. 22/10/1929: Προβάλλεται στον κινηματογράφο «Αττικόν» των Αθηνών η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία, το αμερικανικό μιούζικαλ «Φοξ Φόλλις»

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΥΛΕΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΥΛΕΣ

ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

adbanner_1_gr_1

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

adbanner_3_gr_1
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων