Την πέμπτη και την Παρασκευή 14 και 15 Μαρτιου αντίστοιχα, η 1η ΤΟΜΥ Κορίνθου στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε επιμόρφωση σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας με θέμα την «Υγιεινή Διατροφή”
Σκοπός της ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες καθώς και ποιος είναι οι γλυκαντικές ουσίες ή «γλυκαντικά», την προέλευση, τα είδη και τις ιδιότητές τους, προκειμένου να είναι σε θέση να προβαίνουν σε ενσυνείδητη επιλογή τους έναντι της κατανάλωσης ζάχαρης.
Σήμερα, οι γλυκαντικές ουσίες είναι ευρέως διαδεδομένες, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία παραγωγή τροφίμων, βρίσκονται στο τραπέζι μας και μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη διαχείριση νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Έτσι από μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται για τη σωστή διατροφή που συμβάλλει στη καλή υγεία!