Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Η τεχνολογία πολιορκεί και το ποδόσφαιρο

Φεβ 201411

Η τεχνολογία πολιορκεί το ποδόσφαιρο

 Η τεχνολογία για πολλά  χρόνια  ήταν  εκτός αθλητισμού, αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει.                                                

Η τεχνολογία συμβάλλει στην ποιότητα των αγώνων για την πιο δίκαιη και αποτελεσματική  διαιτησία, την ποιότητα των υποδομών και την βελτίωση των  αθλητικών επιδόσεων. Στο ποδόσφαιρο σύνηθες πρόβλημα ήταν αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή .

Μεγάλοι επιστήμονες  με τη βοήθεια  της τεχνολογίας,  κατάφεραν να λύσουν  αυτό το πρόβλημα. Οι επιστήμονες  έβαλαν άθραυστους αισθητήρες πάνω στην μπάλα και στις γραμμές του τέρματος, ώστε όταν η μπάλα περνάει ολόκληρη τη γραμμή, να στέλνεται ειδοποίηση  σε κλάσματα δευτερόλεπτου στο διαιτητή, αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή.  Αυτή η ανακάλυψη θα χρησιμοποιηθεί  πρώτη φορά στο μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

  Ένα άλλο αθλητικό  επίτευγμα είναι η τεχνολογία στις  υποδομές

Ευφάνταστοι  αρχιτέκτονες  έχουν σχεδιάσει πολλές  απίθανες, ασυνήθιστες    κατασκευές και εγκαταστάσεις αθλητικών κέντρων . Έτσι υπάρχουν στάδια και γήπεδα διαφόρων αθλημάτων που αποτελούν τρελή έμπνευση σχεδιαστών σε όλο τον κόσμο που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Παρακάτω θα δείτε αθλητικές εγκαταστήσει σε Ίμια που δεν μπορείς να φανταστείς

1. Γήπεδο γκολφ Coeur   d’ Alene που επιπλέει στο νερό, ΗΠΑ

Νέα εικόνα

2. Γήπεδο ποδοσφαίρου δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό, Νήσοι ΦερόεςΝέα εικόνα (1)

3. Το ψηλότερο γήπεδο τένις στον κόσμο, στην κορυφή του Burj Al Arab, Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΝέα εικόνα (2)4. Γήπεδο ποδοσφαίρου που επιπλέει στο νερό, Σιγκαπούρη

Νέα εικόνα (3)Εσωτερικό χιονοδρομικό κέντρο Ski Dubai Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΝέα εικόνα (4)6. Mini γήπεδο ποδοσφαίρου σε ταράτσα, ΙαπωνίαΝέα εικόνα (5)

7. Γήπεδο ποδοσφαίρου Ottmar Hitzfeld σε μεγάλο υψόμετρο, ΕλβετίαΝέα εικόνα (1)8. Γήπεδο ποδοσφαίρου κρυμμένο στην άμμο, Αμπού ΝτάμπιΝέα εικόνα (7)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων