Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Χειμερινά extream sports που αξίζει να κάνετε!!!

Ιαν 201522

Μιας και τα κρύα κρατάνε ακόμα και τα χιόνια έχουν κάνει για τα καλά τη εμφάνισή τους εμείς θα σας προτείνουμε μερικά χειμερινά extream sports που μπορείτε να κάνετε.

 

Ορειβασία παγετώνων στην Χιλή

Πραγματική αγαλλίαση θα βρείτε λίγο έξω από ένα βουνό της Χιλής. Εκεί ο παγετώνας  είναι το σκηνικό ενός υπέροχου, συναρπαστικού αλλά παράλληλα και τρομακτικού ταξιδιού στον πάγο. Ανεβείτε μέχρι την νοτιοδυτική πλευρά του Cerro El Morado όπου οι πιο ριψοκίνδυνοι ορειβάτες ανεβαίνουν τον τεράστιο όγκο του πάγου. Τα τοπία είναι απίστευτα, οπότε μην ξεχάσετε την φωτογραφική μηχανή σας.

 

αρχείο λήψης (1)

 

 

 

 

Ιστιοπλοΐα πάγου στη Πολωνία

Νιώστε τους δυνατούς ψυχρούς ανέμους να σας χτυπούν καθώς αρμενίζετε στις μεγάλες Masuria λίμνες της Πολωνίας όταν αυτές παγώνουν το χειμώνα. Χωρίς να υπάρχουν κύματα να σας επιβραδύνουν, το σπορ επαναπροσδιορίζει τον όρο «λάδι θάλασσα». Τα ειδικά πλωτά για τον πάγο μπορούν να πιάσουν μεγάλες ταχύτητες, γι’ αυτό μην το επιχειρήσετε εάν δεν έχετε μια βασική εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα.

images

 

Παγοψάρεμα καρχαριών στην Γροιλανδία

Το Greenland Shark Challenge ( http://www.greenland-guide.gl/sharkchallenge ) δεν είναι ένα τυπικό ταξίδι για ψάρεμα. Πρέπει να αντιμετωπίσετε τα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας για να πιάσετε τα μεγαλύτερα ψάρια της, το καρχαρία της Γροιλανδίας. Αυτοί οι καρχαρίες φτάνουν τα εφτά μέτρα μήκος και χίλια κιλά βάρος, οπότε το να πιάσετε έναν από αυτούς είναι μεγάλο κατόρθωμα. Ο διαγωνισμός ψαρέματος λαμβάνει χώρα στην πανέμορφη πόλη Uummannaq με του παγετώνες κα βουνά του. Μπορείτε να κλείσετε θέση σε ένα από τα τούρ που κρατάνε μια βδομάδα ή εναλλακτικά να συνεννοηθείτε με έναν από τους ντόπιους ψαράδες.

 

1

Skibobbing

 

Το άθλημα αυτό γίνεται πάνω στο χιόνι με έναν τύπο ποδηλάτου το οποίο αντί για ρόδες έχει σανίδες του σκι. Επίσης χρειάζεται ένα σετ σκι για τα πόδια.

Η αρχική ιδέα χρησιμοποιήθηκε το 1892, ως μεταφορικό μέσο στις Άλπεις, κυρίως για άτομα με κινητικά προβλήματα. Το 1954 θεσμοθετήθηκε ως άθλημα. Επτά χρόνια αργότερα ιδρύθηκε η πρώτη ομοσπονδία του αθλήματος skibobbing. Από το 1967 πραγματοποιείται ετήσιο διεθνές πρωτάθλημα.

Συχνά χρησιμοποιείται το όνομα «σκι ποδηλασία» όμως δεν είναι σωστό γιατί  πρόκειται  για διαφορετικό άθλημα.

Η μεγάλη πρόκληση του αθλήματος είναι ότι οι αθλητές επιτυγχάνουν μεγάλες ταχύτητες που φτάνουν τα 120 μίλια την ώρα.

 

images (1)

 

 

 

 

Καρτ πάγου στην Φιλανδία

 

Υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να κάνεις ανέμελα καρτ στον πάγο; Στο Kuusamo της Φιλανδίας μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας οδηγώντας αυτοκίνητα καρτ πάνω σε μια παγωμένη λίμνη. Συναγωνιστείτε με φίλους και αγνώστους στο Ruka Adventures (http://www.rukaadventures.fi/en ) με έπαθλο ένα μετάλλιο. Μετά την έκρηξη αδρεναλίνης μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα ζεστό ρόφημα, γλυκά και λουκάνικα.

 

images (2)

Dog sledding στην Αλάσκα

 

Το dog sledding, το έλκηθρο με σκυλιά στο χιόνι, είναι το επίσημο σπορ της Αλάσκας. Απολαύστε μια μικρή ή μεγάλη διαδρομή στα χιόνια καθώς σας τραβάει το έλκηθρο μια ομάδα αξιολάτρευτων χάσκι. Οι διαδρομές διαρκούν από λίγα λεπτά μέχρι μέρες, ανάλογα τα ενδιαφέροντα σας. Το Alaska Best Wilderness ( http://www.alaskabestwilderness.com ), το οποίο βρίσκεται στο Tanana προσφέρει προγράμματα έντεκα ημερών που περιλαμβάνει dog sledding, πεζοπορίες και rafting. Αν απλώς θέλετε να περάσετε ένα απόγευμα με τα σκυλιά, το Sun Dog Express ( http://www.mosquitonet.com/~sleddog ) προσφέρει ποικιλία προγραμμάτων και διαδρομών.

αρχείο λήψης (2)

 

 

Από την Athletics Team

Αγγελική,Ηλιάνα,Παναγιώτης,Χρήστος,Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων