Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Θαλάσσια σπορ στα νησιά της Ελλάδας!

Ιούν 201510

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι περιμένουν πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές!

Εμείς θα σας προτείνουμε μερικά θαλάσσια σπορ και θα σας πούμε σε ποια μέρη μπορείτε να τα κάνετε.

Slide background

Choose Your Sport!

Ενοικίαση βάρκας

Κανό

Άλλες δραστηριότητες

Θαλάσσια ποδήλατα

ΙστοπολοΪα

Κατάδηση

Η Aκρόπολη

Μαρ 201518

Travel news inc

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Η εκπομπή γίνεται από το  EUROPEAN SCHOOL RADIO

Γειά σας, είμαστε η ομαδα Κ.Η.Μ.Α. (δηλαδή Κρίτων, Ηλίας, Μάνος, Μανώλης και Αλέξανδρος) TRAVEL TEAM και θας σας μιλήσουμε για την Ακρόπολη, ένα μέρος που αξίζει να επισκεπτείτε!!!

 

 

Η Ακρόπολη Αθηνών είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 156 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και περίπου  70 μέτρα από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Αυτός ο λόφος υπήρχε από την 3η χιλιετία π.Χ.   Λένε πως ήταν φυσικό οχυρό. Ο λόφος χρησιμοποιούταν ως χώρος θρησκευτικών τελετών και αποκαλούνταν «πόλις».  Αρχικά σ΄εκείνο το λόφο υπήρχε το μέγαρο του τοπικού άρχοντα στη θέση όπου αργότερα χτίστηκε το Ερέχθειο.  Εκεί ανοικοδομήθηκε  αργότερα και ο Παρθενώνας, ναός αφιερωμένος στην Αθηνά Παλλάδα με μάρμαρα και κίονες δωρικού ρυθμού. Μπαίνοντας στον Παρθενώνα υπήρχε το πολύ εντυπωσιακό χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς  Αθηνάς. Ακόμα και σήμερα η εμφάνιση του Παρθενώνα είναι πολύ όμορφη την ημέρα και πολύ  εντυπωσιακή τη νύχτα .Επίσης εκεί πέρα θα άξιζε να επισκευτείτε την Αρχαία Αγορά όπου ηταν χτισμένη εκεί.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Αλέξανδρος Α. Travel ΚΗΜΜΑ

ΤΑ GOOGLE GLASSES

Μαρ 20154

Αγαπητοί ακροατές,
Για σας. Είμαστε η ομάδα i-tech που αποτελείται από τον Γιώργο τον Οδυσσέα τον Κωνσταντίνο και τον Μάριο. Η δουλειά μας είναι να προβάλλουμε στον κόσμο την νέα τεχνολογία. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα google glasses,τα,έξυπνα γυαλιά της google.
Η google άρχισε να προσχεδιάζει τα google glasses το 2014 ένα προϊόν που θα ενσωμάτωνε ένα υπολογιστή σε απλά γυαλιά αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να κατασκευάσει ένα προϊόν, που είχε εξωφρενική τιμή…δηλαδή κάτι που δεν είναι προσιτοί από όλα τα άτομα του κόσμου που έχουν λεφτά όποτε η google σταματήσει την παράγωγη τους μέχρι να φτιάξουν ένα προϊόν που θα είναι προσιτό από όλους τους ανθρώπους που έχουν λεφτά.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το κείμενο μας πηγες:wikipedia,teamtechonline google glasses

Ο χουλιγκανισμός και οι συνέπειές του

Φεβ 201527

Με αφορμή τον χουλιγκανισμό που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα γήπεδα ,γράψαμε ένα άρθρο που σας ενημερώνει για το θέμα που αναφέραμε και επίσης σας αναφέρει και λύσεις.

Εμφανίσεις χουλιγκανισμού συνήθως θεωρούνται πράξεις όπως η άσχημη συμπεριφορά σε γήπεδα κατά τη διάρκεια αγώνων πολλές φορές, με ρατσιστική διάθεση, η επιθετική συμπεριφορά σε αυτούς τους χώρους, οι εισβολές οπαδών στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές με βίαιες διαθέσεις, οι ομαδικές συγκρούσεις οπαδών εντός και εκτός γηπέδων καθώς και δολοφονίες που γίνονται μεταξύ οπαδών που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες.
Ο όρος χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να περιγράψει την συμπεριφορά των οπαδών σε αγώνες ποδοσφαίρου. Με αυτόν τον τρόπο δηλώνονται σκληρές συγκρούσεις και βανδαλισμοί κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που προκαθορισμένες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών γίνονται στο γήπεδο.

Αυτό είναι ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο και ελπίζουμε να σταματήσει να συμβαίνει σε αγώνες ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων.

 

 

Από την Athletics Team

Αγγελική,Ηλιάνα,Χρήστος,Χρήστος,Παναγιώτης                                                                                                                              βικιπαίδια

αρχείο λήψης

Σαν Sebastian.

Φεβ 201527

Παρά τα φαινόμενα, τόσο η βασκική μορφή Ντονόστια και η ισπανική μορφή του Σαν Σεμπαστιάν έχουν την ίδια έννοια του Αγίου Σεβαστιανού . Το Dona / dono / doni στοιχείο στη χώρα των Βάσκων τοπωνύμια σημαίνει «άγιος» και προέρχεται από τη Λατινική Domine ? Το δεύτερο μέρος του Dono (Stia) περιέχει μια συντομευμένη μορφή του ονόματος του αγίου.
Η πόλη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Χώρας των Βάσκων , στη νότια ακτή της Βισκαϊκό Κόλπο . Γραφική ακτογραμμή του Σαν Σεμπαστιάν είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο κάνει. Το παραθαλάσσιο περιβάλλον ενισχύεται από μια λοφώδη περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμα, δηλαδή, Urgull (στην καρδιά της πόλης, δίπλα στην παραλία), ρομαντική Όρος Ulia εκτείνεται ανατολικά προς Pasaia , Όρος Adarra αυξάνεται υπερήφανος σήμερα στη νότια και Igeldo , με θέα τον κόλπο από τα δυτικά.

Η πόλη βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Urumea , Ντονόστια έχουν κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό πάνω από τους υγρότοπους του ποταμού κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων. Στην πραγματικότητα, το κέντρο της πόλης και οι συνοικίες του Amara Berri και Riberas de Loiola βρίσκονται σε τέτοια έκταση και η πρώην κοίτη του ποταμού, τα οποία διοχετεύονται στο ρεύμα διοχετευόταν πορεία της στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.
Ως αποτέλεσμα της κατάκλισης Ντονόστια προς όλες τις κατευθύνσεις, πρώτα στις πεδινές περιοχές που διαμορφώνεται από τον ποταμό Urumea και αργότερα μέχρι τους λόφους, νέες συνοικίες προέκυψε μετά από τα τείχη της πόλης κατεδαφίστηκαν το 1863. Η πρώτη επέκταση της παλιάς πόλης απλώνεται προς το στόμα ποταμού, στην παλιά συνοικία που ονομάζεται Zurriola (ένα όνομα αργότερα δοθεί με απόφαση του Συμβουλίου για την περιοχή της άμμου και τη λεωφόρο κατά μήκος του ποταμού).

Η ορθογώνια διάταξη στις μέρες μας που απαρτίζουν το κέντρο της πόλης (η ανάπτυξη Cortazar) χτίστηκε μέχρι το 1914 (πρώτη φάση ολοκληρώθηκε) πολύ σε αρμονία με το παριζιάνικο Haussmannian στυλ. Οι στοές της πλατείας Pastor Buen είχαν διαμορφωθεί μετά αυτά της Rue de Rivoli , με την Maria Cristina Bridge εμπνεύστηκε από την Pont Alexandre III, που εκτείνεται το Σηκουάνα.Το Estación del Norte σιδηροδρομικό σταθμό στέκεται ακριβώς απέναντι από το γέφυρα εγκαινιάστηκε το 1864 λίγο μετά την άφιξη του σιδηροδρόμου προς Σαν Σεμπαστιάν, με μεταλλική οροφή του σχεδιάστηκε από τον Gustave Eiffel
Η Parte Vieja (Παλιά Πόλη), είναι η παραδοσιακή κεντρική περιοχή της πόλης, και περιβάλλεται από τοίχους μέχρι το 1863, όταν κατεδαφίστηκαν έτσι ώστε να καταλαμβάνουν το τέντωμα της άμμου και της γης που ένωνε την πόλη με την ηπειρωτική χώρα (ένα τέντωμα του τα τείχη εξακολουθούν να περιορίζει το παλιό τμήμα κατά την έξοδο του από το λιμάνι μέσω του Portaletas πύλη). Το παλιό τμήμα χωρίζεται σε δύο ενορίες σχετικά με τα Santa Maria και San Vicente εκκλησίες, οι κάτοικοι που ανήκουν στον πρώην που ονομάστηκε παραδοσιακά joxemaritarrak , ενώ εκείνες που συνδέονται με την τελευταία αναφέρονται ως koxkeroak . Ιστορικά, η koxkeroak μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα, σε μεγάλο βαθμό Γκασκόν κατοίκους που μιλούν. Ειδικά μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο, δεκάδες μπαρ ξεπήδησε σε όλο το παλιό τμήμα που είναι πολύ δημοφιλής με τη νεολαία και τους τουρίστες, αν και όχι τόσο με τους κατοίκους της περιοχής. Τα περισσότερα σημερινά κτίρια ίχνος πίσω στον 19ο αιώνα, που χτίστηκε χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια και την αποφασιστικότητα των κατοίκων της πόλης μετά το 1813 την καταστροφή της πόλης από τις συμμαχικές αγγλο-πορτογαλικό στρατεύματα.

Υπάρχει ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι και αναψυχής, με διώροφα γραφικά σπίτια με επένδυση κάτω από το μπροστινό τοίχωμα του βουνού Urgull . Ωστόσο, αυτά τα σπίτια είναι σχετικά νέα, που προκύπτουν από την αποστρατικοποίηση του λόφου,218 πωλούνται στο δημοτικό συμβούλιο από το Υπουργείο Πολέμου το 1924.

Κ.Η.Μ.Α Inc

πληροφορίες από wikipedia.

NEA TRAVEL STYLE

Φεβ 201527

Μάθετε περισσότερα για τα ταξίδια στην εφημερίδα μας με το όνομα Travel Style που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2015.

Κ.Η.Μ.Α Inc

 

Ζώα υπό εξαφάνιση

Φεβ 201525

Εμείς πιστεύουμε ότι τα απειλούμενα είδη ή αλλιώς ζώα υπό εξαφάνιση πρέπει να επιζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και όλοι μας πρέπει να τα βοηθήσουμε, να τα προστατεύσουμε και πάνω αΕικόνα 6 (Χελώνα Caretta-Caretta)π’ όλα να μην τα σκοτώνουμε. Στο παρακάτω κείμενο θα δείτε κάποια από τα πιο σπάνια απειλούμενα είδη και μερικούς τρόπους για να τα σώσουμε.

Στη θαλάσσια χελώνα ή αλλιώς χελώνα καρέτα-καρέτα τα ψάρια και η επίδραση από τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως τα φώτα της παραλίας της αποσπούν την προσοχή. Μόνο ένα στα χίλια χελωνάκια καταφέρνει να φτάσει στο τέλος αυτής της πορείας, να ενηλικιωθεί. Στο πρώτο της ταξίδι στηρίζεται στο ένστικτο και το DNA της για να βρει τον προσανατολισμό της. Αν καταφέρει να επιζήσει θα ζήσει περίπου 80 χρόνια. Σε κάθε φωλιά φιλοξενούνται μέχρι και 120 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται για 55 ημέρες. Η ενήλικη χελώνα ζυγίζει 135 kg και κάποια μεγαλύτερα δείγματα ζυγίζουν περισσότερο από 450 kg.Το χρώμα του δέρματος κυμαίνεται από κίτρινο έως καστανό και το κέλυφος είναι συνήθως κοκκινωπό-καφέ. Η καρέτα-καρέτα ζει στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, καθώς επίσης και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής. Με το ράγισμα του κελύφους των αυγών, οι νεοσσοί αναρριχώνται ομαδικά στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Είναι μια πορεία δύσκολη, με πολλούς εχθρούς να παραμονεύουν στο σκοτάδι ή στο ημίφως: καβούρια, γλάροι. Αλλά ο χειρότερος εχθρός της χελώνας είναι οι πλαστικές σακούλες που πετάει ο άνθρωπος στη θάλασσα.

Εικόνα 7 (Φώκια Μονάχους-Μονάχους)

 

Η φώκια μονάχους-μονάχους έχει μήκος έως και 3 μέτρα, ζυγίζει 16    κιλά και ζει στην Μεσόγειο και στον Δυτικό  Ατλαντικό Ωκεανό. Οι  περισσότερες ζουν εδώ στην Ελλάδα .Δυστυχώς ο άνθρωπος την  σκοτώνει κατά λάθος με τα δίχτυα του.

Από την S.O.S. nature

Αναστασία Κ. ,Ελένη ,Αναστασία Α.

 

 

 

Γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις για ζώα στους αυτοκινητόδρομους

Φεβ 20158

Εικόνα 1   Η κατασκευή νέων ή η επισκευή παλιών δρόμων, διαταράσσει αρκετά ζώα. Τα χτυπήματα μεταξύ ζώων και οχημάτων είναι πολύ συχνά και συνήθως καταλήγουν με την απώλεια ζωής των άγριων ζώων. Ωστόσο μπορούν επίσης να διακινδυνεύσουν την ανθρώπινη ασφάλεια. Επίσης κοστίζουν πολλά χρήματα για την επισκευή των αυτοκινήτων και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης για τα ζώα.

Τώρα, μια ομάδα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να λιγοστέψει τα ατυχήματα των αυτοκινητοδρόμων στην άγρια ζωή με την κατασκευή γεφύρων και υπογείων διαβάσεων, δίνοντας σε ένα μεγάλο αριθμό ζώων την ελευθερία να κινούνται με ασφάλεια.

Ένα τμήμα 56 μιλίων του αυτοκινητοδρόμου 93 της Μοντάνα περιλαμβάνει τώρα 41 γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις για τα ψάρια και τα άγρια ζώα, καθώς και άλλα μέτρα προστασίας για την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων.

Τέσσερις καφέ αρκούδες σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα μεταξύ 1998 και 2010 στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ωστόσο έχει καταγράφει το τελευταίο διάστημα καθημερινή χρήση των γεφύρων και των υπογείων διαβάσεων.

Επίσης σύμφωνα με τους μηχανικούς το κόστος για τις γέφυρες και τις υπόγειες διαβάσεις είναι μικρότερο από το κόστος για την επισκευή      Εικόνα 2 (Γερμανία) οχημάτων ή την αντικατάσταση άγριων ζώων μετά από ατύχημα κάθε χρόνο.

Για τους λόγους που σας είπαμε προηγουμένως πρέπει να μας βοηθήσετε να σώσουμε τα άγρια ζώα, μα και τους επιβάτες ενός οχήματος την ώρα του ατυχήματος, για να λιγοστέψουμε την απώλεια ζωής των άγριων ζώων.

                                            Από την S.O.S. nature

                                                                                                                Αναστασία Κ, ,Ελένη, Αναστασία Α.

Χειμερινά extream sports που αξίζει να κάνετε!!!

Ιαν 201522

Μιας και τα κρύα κρατάνε ακόμα και τα χιόνια έχουν κάνει για τα καλά τη εμφάνισή τους εμείς θα σας προτείνουμε μερικά χειμερινά extream sports που μπορείτε να κάνετε.

 

Ορειβασία παγετώνων στην Χιλή

Πραγματική αγαλλίαση θα βρείτε λίγο έξω από ένα βουνό της Χιλής. Εκεί ο παγετώνας  είναι το σκηνικό ενός υπέροχου, συναρπαστικού αλλά παράλληλα και τρομακτικού ταξιδιού στον πάγο. Ανεβείτε μέχρι την νοτιοδυτική πλευρά του Cerro El Morado όπου οι πιο ριψοκίνδυνοι ορειβάτες ανεβαίνουν τον τεράστιο όγκο του πάγου. Τα τοπία είναι απίστευτα, οπότε μην ξεχάσετε την φωτογραφική μηχανή σας.

 

αρχείο λήψης (1)

 

 

 

 

Ιστιοπλοΐα πάγου στη Πολωνία

Νιώστε τους δυνατούς ψυχρούς ανέμους να σας χτυπούν καθώς αρμενίζετε στις μεγάλες Masuria λίμνες της Πολωνίας όταν αυτές παγώνουν το χειμώνα. Χωρίς να υπάρχουν κύματα να σας επιβραδύνουν, το σπορ επαναπροσδιορίζει τον όρο «λάδι θάλασσα». Τα ειδικά πλωτά για τον πάγο μπορούν να πιάσουν μεγάλες ταχύτητες, γι’ αυτό μην το επιχειρήσετε εάν δεν έχετε μια βασική εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα.

images

 

Παγοψάρεμα καρχαριών στην Γροιλανδία

Το Greenland Shark Challenge ( http://www.greenland-guide.gl/sharkchallenge ) δεν είναι ένα τυπικό ταξίδι για ψάρεμα. Πρέπει να αντιμετωπίσετε τα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας για να πιάσετε τα μεγαλύτερα ψάρια της, το καρχαρία της Γροιλανδίας. Αυτοί οι καρχαρίες φτάνουν τα εφτά μέτρα μήκος και χίλια κιλά βάρος, οπότε το να πιάσετε έναν από αυτούς είναι μεγάλο κατόρθωμα. Ο διαγωνισμός ψαρέματος λαμβάνει χώρα στην πανέμορφη πόλη Uummannaq με του παγετώνες κα βουνά του. Μπορείτε να κλείσετε θέση σε ένα από τα τούρ που κρατάνε μια βδομάδα ή εναλλακτικά να συνεννοηθείτε με έναν από τους ντόπιους ψαράδες.

 

1

Skibobbing

 

Το άθλημα αυτό γίνεται πάνω στο χιόνι με έναν τύπο ποδηλάτου το οποίο αντί για ρόδες έχει σανίδες του σκι. Επίσης χρειάζεται ένα σετ σκι για τα πόδια.

Η αρχική ιδέα χρησιμοποιήθηκε το 1892, ως μεταφορικό μέσο στις Άλπεις, κυρίως για άτομα με κινητικά προβλήματα. Το 1954 θεσμοθετήθηκε ως άθλημα. Επτά χρόνια αργότερα ιδρύθηκε η πρώτη ομοσπονδία του αθλήματος skibobbing. Από το 1967 πραγματοποιείται ετήσιο διεθνές πρωτάθλημα.

Συχνά χρησιμοποιείται το όνομα «σκι ποδηλασία» όμως δεν είναι σωστό γιατί  πρόκειται  για διαφορετικό άθλημα.

Η μεγάλη πρόκληση του αθλήματος είναι ότι οι αθλητές επιτυγχάνουν μεγάλες ταχύτητες που φτάνουν τα 120 μίλια την ώρα.

 

images (1)

 

 

 

 

Καρτ πάγου στην Φιλανδία

 

Υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να κάνεις ανέμελα καρτ στον πάγο; Στο Kuusamo της Φιλανδίας μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας οδηγώντας αυτοκίνητα καρτ πάνω σε μια παγωμένη λίμνη. Συναγωνιστείτε με φίλους και αγνώστους στο Ruka Adventures (http://www.rukaadventures.fi/en ) με έπαθλο ένα μετάλλιο. Μετά την έκρηξη αδρεναλίνης μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα ζεστό ρόφημα, γλυκά και λουκάνικα.

 

images (2)

Dog sledding στην Αλάσκα

 

Το dog sledding, το έλκηθρο με σκυλιά στο χιόνι, είναι το επίσημο σπορ της Αλάσκας. Απολαύστε μια μικρή ή μεγάλη διαδρομή στα χιόνια καθώς σας τραβάει το έλκηθρο μια ομάδα αξιολάτρευτων χάσκι. Οι διαδρομές διαρκούν από λίγα λεπτά μέχρι μέρες, ανάλογα τα ενδιαφέροντα σας. Το Alaska Best Wilderness ( http://www.alaskabestwilderness.com ), το οποίο βρίσκεται στο Tanana προσφέρει προγράμματα έντεκα ημερών που περιλαμβάνει dog sledding, πεζοπορίες και rafting. Αν απλώς θέλετε να περάσετε ένα απόγευμα με τα σκυλιά, το Sun Dog Express ( http://www.mosquitonet.com/~sleddog ) προσφέρει ποικιλία προγραμμάτων και διαδρομών.

αρχείο λήψης (2)

 

 

Από την Athletics Team

Αγγελική,Ηλιάνα,Παναγιώτης,Χρήστος,Χρήστος

Burj Khalifa, το ψηλότερο κτήριο του κόσμου!!!

Ιαν 201521

Το κτήριο Μπούρτζ Χαλίφα είναι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου. Βρίσκεται στο Ντουμπάι μια πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Άρχισε να χτίζεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και η κατασκευή του τελείωσε την 1 Οκτωβρίου 2009. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010. Πήρε το όνομά του από το πρόεδρο των Η.Α.Ε. Χαλίφα Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχγιάν. Σχεδιάστηκε από την εταιρία Skidmore Owings and Merrill και την κατασκευή του ανέλαβε η Samsung Engineering & Construction ενώ το κόστος άγγιξε τα 1,2 δις €.
Το σχέδιό του εμπνεύστηκε από ένα φυτό ερήμους, το Hymenocallis. Έχει περίπου 170 ορόφους και 24.348 παράθυρα ενώ έχει ύψος 828 μέτρα. Ο ουρανοξύστης είναι ορατός από 100 χλμ. μακριά υπό καλές καιρικές συνθήκες. Μέσα υπάρχουν 800 διαμερίσματα, 50 όροφοι γραφεία, 57 ασανσέρ, ένα ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο με 1.200 καταστήματα. Επίσης μέσα στον ουρανοξύστη υπάρχει και ένα σιντριβάνι με το όνομα Dubai Fountain. Περιλαμβάνει 6.600 φώτα και 50 προβολείς, έχει μήκος 275 μέτρα και εκτοξεύει νερό σε ύψος 150 μέτρων. Μέσα σε αυτό κατοικούν και εργάζονται περίπου 12.000 άνθρωποι.
Επίσης κατέχει και πολλά παγκόσμια ρεκόρ:

Ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο: 828 μέτρα (2.717 ft)

  • Ψηλότερη κατασκευή: 828 μέτρα
  • Κτήριο με τους περισσότερους ορόφους: 179
  • (Γρηγορότερο Ασανσέρ: 64 χλμ/ώρα
  • Υψηλότερο Παρατηρητήριο στον κόσμο: 124ο όροφος, στα 442 μέτρα.
  • Τζαμί στο υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 158ο όροφος.
  • Πισίνα στον υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 76ος όροφος

Αυτό το κτήριο μου προκαλεί θαυμασμό γιατί είναι πάρα πολύ ψηλό και έχει περίεργο σχέδιο. Δεν το έχω επισκεφθεί αλλά ελπίζω κάποτε να πάω. Άτομα που έχουν πάει σε αυτό το κτήριο λένε πως όταν στέκεσαι από δίπλα του νιώθεις σαν μυρμήγκι μπροστά σε αυτό το πανύψηλο κτήριο.

Πηγές: http://www.buzzfeed.com/ http://el.wikipedia.org/ http://www.youtube.gr

Aγγελική,Ηλιάνα

« Παλιότερα άρθρα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων