Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ…ΤΗ ΦΥΣΗ;

Φεβ 20144

Εσείς  πολλές φορές, όταν εκτυπώνετε κάτι, μετά δεν το πετάτε; Αυτό είναι πολύ μεγάλη σπατάλη   χαρτιού. Κάποιος  όμως ανακάλυψε μια λύση  για αυτό. Ποιοι νομίζετε πως το ανακάλυψαν, οι Αμερικάνοι ή οι Ιάπωνες;  Για σκεφτείτε ξανά , γιατί οι Κινέζοι ανακάλυψαν αυτή την ιδέα, που θα αλλάξει τον κόσμο.

Οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν βρει μια νέα μέθοδο, για να εκτυπώνουν  οι εκτυπωτές με νερό αντί για μελάνι!

Νέα εικόνα

Αυτά που εκτυπώνονται φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά 22 ώρες μετά ξεθωριάζουν τελείως. Οι ερευνητές με επικεφαλή τον Σεν Ξιάο-Αν Ζιάνγκ, καθηγητή χημείας στο πανεπιστήμιο Ζιλίν,  δημιούργησαν αυτόν τον εκτυπωτή γιατί περίπου το 40% των εκτυπώσεων στους χώρους εργασίας καταλήγουν στα σκουπίδια μετά από μόνο μία ανάγνωση.

Τα χαρτιά, όταν ξεθωριάζουν, είναι εντελώς καθαρά, άρα γίνεται να ξαναχρησιμοποιηθούν. Επίσης λένε πως άμα ξαναχρησιμοποιήσεις κάθε χαρτί 50 φορές, το κόστος θα είναι το 1% από την κανονική τιμή ενός συνηθισμένου εκτυπωτή.

 

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις ολόκληρο τον εκτυπωτή, αλλά μόνο το μελάνι με νερό. Αυτό  είναι πολύ ωραίο γιατί είναι οικονομικό και οικολογικό.

Νέα εικόνα (1)

 

Να βάλετε και εσείς νερό στον εκτυπωτή σας αν θέλετε να εξοικονομείτε χρήματα και να είστε οικολόγοι.

http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/90584/Default.aspx

 

 

Χάρης Μ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων