Αρχική » 2022 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2022

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ιστορικό

Τρεις Ιεράρχες

church Την Παρασκευή 28/1/22 τα παιδιά της Ε΄και της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία  προς τιμή των Τριών Ιεραρχών  στον Ιερό Ναό της περιοχής μας.

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Εκκλησία  μας τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.  Τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.

Οι τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των γραμμάτων - Newsbomb - Ειδησεις

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο για παιδιά

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Πρόληψης και Διαχείρισης Κρίσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο για παιδιά», που θα πραγματοποιηθεί την

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:15 μ.μ.

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος:

 

  1. Ο κ. Χειλάς Κώστας, Καθηγητής Τεχνολογίας και Ασφάλειας Δικτύων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
  2. Ο κ .Παπαπροδρόμου Γεώργιος, Υποστράτηγος Ε.Α.-Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ., Ειδικός σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκληματικότητας
  3. Ο κ. Λούβρης Άρης, Συντονιστής Ψηφιακού Εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής

 

Παρακαλούμε, όποιος εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονέας έχει σχετικά ερωτήματα, να τα διατυπώσει στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στη διεύθυνση:      https://www.submit.kmaked.eu  έως την Δευτέρα 31-01‐2022, ώρα 12:00.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming  στη διεύθυνση

https://www.webtv.kmaked.eu  και θα παραμείνει αναρτημένη στο site της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Λειτουργία σχολείου

Μετά από έκτακτη ενημέρωση που μας ήρθε από την Πρωτοβάθμια για αύριο Τρίτη, 25/1, ΔΕΝ θα γίνει τηλεκπαίδευση από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Η σχολική μας μονάδα θα παραμείνει κλειστή και περιμένουμε ενημέρωση αύριο το απόγευμα για την λειτουργία του σχολείου μας για την Τετάρτη.
Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά ακολουθούμε οδηγίες.

Ανακοίνωση

Εξαιτίας του παγετού τη Δευτέρα 24/1/22 και την Τρίτη 25/1/22  το Δημ. Σχολείο Καβαλαρίου δε θα λειτουργήσει δια ζώσης.  Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Το πρόγραμμα έχει σταλεί ήδη στους μαθητές.

Ενημέρωση από γιατρό

Το σχολείο μας επισκέφτηκε γιατρός από το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά για να ενημερώσει τους  μαθητές της Γ΄τάξης  σχετικά με τη σωματική υγειινή και φροντίδα.  Η ενημέρωση – συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Δεξιοτήτων.  Έπειτα από την παρουσίαση της γιατρού ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

.jpg         1

2ος Θεματικός κύκλος

4ου ΘΚ Κατά τη δεύτερη χρονική περιόδο  στον τομέα των Δεξιοτήτων αποφασίστηκε οι τάξεις να ασχοληθούν με τα παρακάτω:

Α΄ τάξη: Φροντίζω το περιβάλλον- Οικολογία- Παγκόσμια Τοπική και Φυσική Κληρονομιά  –  Μακρή Ευαγγελία

Β΄τάξη : Δημιουργώ και Καινοτομώ – Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με τα Επαγγέλματα- Μπενάκα Σταυρούλα

Γ΄τάξη : Δημιουργώ και Καινοτομώ – Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με τα Επαγγέλματα- Οκτσελόγλου Σοφία

Δ΄ τάξη: Φροντίζω το περιβάλλον- Οικολογία- Παγκόσμια Τοπική και Φυσική Κληρονομιά  – Παναγιωτίδου Ευπραξία

Ε΄ τάξη : Φροντίζω το περιβάλλον- Φυσικές Καταστροφές- Πολιτική Προστασία – Πρασσάς Μιχαήλ

Στ΄ τάξη :Δημιουργώ και Καινοτομώ – Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με τα Επαγγέλματα- Σωτηριάδου Δέσποινα

 

 

1ος Θεματικός κύκλος

Ζω καλύτερα - Ευ ζην - Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αργυράδων

Στην αρχή του σχολικού έτους έγινε σύνταξη του σχεδίου δράσης του σχολείου  για το πρώτο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, επιλέγοντας να ασχοληθεί με το θεματικό κύκλο: «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην». Κάθε εκπαιδευτικός ΠΕ70 αναλαμβάνει, οργανώνει και εφαρμόζει ένα θέμα από κάθε υποενότητα του θεματικού κύκλου για την τάξη του.  Ολοκληρώνοντας, ο Σ.Δ. κατέληξε στα παρακάτω θέματα:

Α΄ τάξη:  Διατροφή-Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια – Μακρή Ευαγγελία

Β΄ τάξη: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία  –  Μπενάκα Σταυρούλα

Γ΄ τάξη: Γνωρίζω το σώμα μου-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση – Οκτσελόγλου Σοφία

Δ΄ τάξη: Διατροφή-Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια  – Παναγιωτίδου Ευπραξία

Ε΄ τάξη: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρασσάς Μιχαήλ

ΣΤ΄ τάξη: Γνωρίζω το σώμα μου-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση  – Σωτηριάδου Δέσποινα

 

Εισαγωγή

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο  υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης. Στόχος της δράσης είναι η εφαρμογή της να βοηθήσει στην ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους/στις μαθητές/τριες σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή τους και την ανάγκη αλλαγής στάσεων τους απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.

iep eD epimorfosi ergastiria1

Πρόγραμμα etw

Στο Δημ. Σχολείο Καβαλαρίου για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται  πρόγραμμα  e-twinning (πρόγραμμα σύμπραξης ευρωπαϊκών σχολικών μονάδων).

Το θέμα του προγράμματος είναι :  “Discovering new friends”  και λαμβάνουν μέρος σχολικές μονάδες από τις παρακάτω χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία και Ελλάδα. Τα παιδιά της Γ΄τάξης συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν με συνομήλικούς τους .

.jpg

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση