Διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα και το Ναύπλιο

Στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου 2026, η Στ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε 4/ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και το Ναύπλιο. Οι μαθητές/τριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, κ. Σαλονικίδη Δημήτριο και κα Πιπέκη Διαλεχτή, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία κατά την επίσκεψή τους στην Βουλή. Τα παιδιά μας ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, τον τρόπο και την οργάνωση λειτουργίας της Βουλής και της Δημοκρατίας  και ξεναγήθηκαν στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής, στην μεγαλοπρεπή Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ακόμη παρακολούθησαν από τα θεωρεία για λίγα λεπτά την συνεδρίαση που γινόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας.

Το πρόγραμμα περιελάβανε ακόμη επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ζάππειο Μέγαρο, το Μουσείο Μπενάκη, περιήγηση στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρακολούθηση της μεγάλης αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ξενάγηση με επίσημο ξεναγό στο λόφο της Ακρόπολης και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο. ΟΙ μαθητές και οι γονείς συνοδοί ξεναγήθηκαν από ξεναγό στις Μυκήνες και την Επίδαυρο. Επισκεφτήκαμε ακόμη το φρούριο του Παλαμηδίου και την παλιά πόλη του Ναυπλίου. Τέλος στο γυρισμό σταματήσαμε στην πανέμορφη Χαλκίδα, όπου είδαν από κοντά τον Πορθμό του Ευρίπου. Τελευταία στάση στο μνημείο των Θερμοπυλών.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν, ενθουσιασμένοι, γεμάτοι πρωτόγνωρες εμπειρίες, γνώσεις και εικόνες που θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Είμαστε περήφανοι για τη συμπεριφορά και την ωριμότητα που επέδειξαν τα παιδιά μας σε όλη τη διάρκεια της διδακτικής εκδρομής.