Βεβαίωση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Προ.Θε.Συ.


Λήψη αρχείου

Δράσεις Ενεργού Πολίτη

Στο πλαίσιο των Δράσεων Ενεργού Πολίτη το σχολείο μας συμμετέχει με δύο δράσεις:

  1. Εργαλειοθήκη (toolkit) για περίπτωση ανάγκης

Η δράση αυτή αναφέρεται σε ένα σύνολο ενεργειών και εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας πολίτης για να αντιμετωπίσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή κρίσης. Αυτό περιλαμβάνει την προετοιμασία, την αντιμετώπιση και την ανάκαμψη από καταστάσεις όπως φυσικές καταστροφές, πανδημίες ή άλλες κρίσεις που επηρεάζουν την κοινότητα. Οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ με τους δασκάλους τους δημιούργησαν ένα κιτ έκτακτης ανάγκης με είδη πρώτης ανάγκης (νερό, τρόφιμα, φάρμακα, φακό, κ.λπ.) και ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο και τη χρήση του.

  1. Ας τα ξαναφορέσουμε: Μια δράση ανακύκλωσης ρούχων

Σκοπός  της δράσης είναι οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης:

  • να  μάθουν τη σημασία της συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων και υλικών
  • να αντιληφθούν ότι μπορούμε να παρατείνουμε τη ζωή των αντικειμένων μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων
  • να αναλάβουν υπεύθυνα δράση και πρωτοβουλίες

Έγινε συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας ρούχων και παιχνιδιών που έφεραν οι μαθητές στο σχολείο που δεν τους ήταν πλέον απαραίτητα, για να μοιραστούν σε φτωχά παιδιά άπορων οικογενειών μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Γιαννιτσών «Παναγία η Ελεούσα».

Μίνι Τουρνουά 3 Χ 3 – Μια Γιορτή Μπάσκετ στο Σχολείο μας

Το σχολείο μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ 3on3 με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Το προαύλιο γέμισε με ζωντάνια, μουσική, ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από όλους τους μαθητές του σχολείου, που αποτέλεσαν ένα ζωηρό και ενθουσιώδες κοινό. Οι μικροί παίκτες αγωνίστηκαν με ομαδικότητα, σεβασμό και αθλητικό πνεύμα, αποδεικνύοντας πως η χαρά του παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη νίκη!

Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση έπαιξε η Ακαδημία Μπάσκετ “Ίκαροι Γιαννιτσών”, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά αθλητικού υλικού και την πολύτιμη υποστήριξή της.

Οι μαθητές μας έδειξαν έμπρακτα πως ο αθλητισμός ενώνει, διασκεδάζει και διδάσκει.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν – ήταν όλοι νικητές!