Οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών των Ε΄και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθήρου, στις 23 Απριλίου 2024, συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με τη γιορτή του Πάσχα.

Οι μαθητές Ε΄και Στ΄ τάξεων, επεξεργάστηκαν φωτοτυπία με απλό πασχαλινό λεξιλόγιο, έλυσαν κρυπτόλεξο και σταυρόλεξο με ανάλογο λεξιλόγιο και ένωσαν τελείες σχηματίζοντας όμορφα πασχαλινά σχέδια.

Τα παιδιά στη συνέχεια έμαθαν για το έθιμο των ιπτάμενων καμπανών.

‘Les cloches volantes!’

Για τους Γάλλους οι καμπάνες είναι ένα από τα πιο σημαντικά έθιμα. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι οι καμπάνες εγκαταλείπουν όλες τις πόλεις της Γαλλίας και πηγαίνουν πετώντας στη Ρώμη για να πάρουν την ευλογία από τον Πάπα και να μαζέψουν τα πολύχρωμα σοκολατένια αυγά. Έτσι δεν υπάρχει καμιά καμπάνα για να ηχήσει στις εκκλησίες. Όταν όλες έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, επιστρέφουν από τη Ρώμη, ευλογημένες κι έχοντας τα πασχαλινά αυγά, ξαναπαίρνουν τις θέσεις τους στα καμπαναριά, και την Κυριακή αρχίζουν να ηχούν χαρμόσυνα φέρνοντας το νέο της Ανάστασης.

Σειρά είχε το κυνήγι των αυγών (La chasse aux œufs) και στη συνέχεια οι μαθητές δημιούργησαν μια πασχαλινή κατασκευή όπου όλοι μαζί ευχήθηκαν “Καλό Πάσχα” στα Γαλλικά.

 

 

 

 

 

photo 3

photo1photo 2