Feed
Άρθρα
Σχόλια

Έτσι, έχοντας υπ’όψη την Υ.ΠΑΙ.Θ./63417/ΓΔ4/26-5-2020 όπου ορίζεται ο τρόπος οργάνωσης των σχολείων για την υποδοχή των μαθητών μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους,

σας ενημερώνουμε ότι:

1. Το σχολείο έχει προμηθευτεί αντισηπτικά για όλες τις αίθουσες και εισόδους. Επίσης υπάρχουν 5 νιπτήρες μαζί με τις τουαλέτες για πλύσιμο των χεριών με κρεμοσάπουνο.

2. Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. ώστε οι μαθητές να κάθονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1,5 μέτρων. Επειδή τα τμήματα μας είναι ολιγομελή θα έχουν κάθε μέρα μάθημα.

3. Κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζουμε να τηρούνται αποστάσεις. Για τον σκοπό αυτό, δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.

4. Στα διαλείμματα οι μαθητές κάθε τμήματος βρίσκονται αυστηρά στον ίδιο χώρο κρατώντας μεταξύ τους αποστάσεις. Δεν επιτρέπονται παιχνίδια με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

Ειδικότερες οδηγίες για τον κάθε μαθητή:

5. Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

6. Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.

7. Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

8. Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.

9. Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.

10. Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον δάσκαλο σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων