eTwinning: We are “Little chefs”!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 29 174946

Ήρθε και πάλι η ώρα να κάνουμε κάτι που αγαπάμε και είμαστε πολύ καλοί σε αυτό…να μαγειρέψουμε! Στο πλαίσιο του 2ου ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, θα συνεργαστούμε με ένα δημοτικό σχολείο της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, η Β’, Δ’ & Στ’ τάξη θα γνωρίσουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της Άγκυρας, θα μιλήσουν για τα αγαπημένα τους φαγητά και θα μάθουν για πιάτα της γειτονικής μας χώρας.

Θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, λοιπόν, αν υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις παραδοσιακές κουζίνες των δύο χωρών, αλλά και ανάμεσα στις προτιμήσεις των παιδιών! Στη συνέχεια, θα μπούμε στην κουζίνα του σχολείου μας για να ετοιμάσουμε δύο παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, ένα αλμυρό και ένα γλυκό. Οι παραπάνω διαδικασίες θα βιντεοσκοπηθούν με σκοπό να σταλούν στους συνεργάτες μας! Θα λάβουμε τα δικά τους βίντεο μαγειρικής και θα δοκιμάσουμε να μαγειρέψουμε και κάποιο παραδοσιακό τουρκικό πιάτο, ακολουθώντας τις οδηγίες τους!

Στόχος του προγράμματος είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξη πολιτισμικών στοιχείων μέσα από τη μαγειρική και η γνωριμία με πιάτα ενός λαού με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινή ιστορία. Το σύνολο των συνταγών θα οργανωθεί σε ένα διαπολιτισμικό βιβλίο συνταγών που θα μας θυμίζει τη συνεργασία μας!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική συζήτηση με τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τα παιδιά της Τουρκίας. Επικοινωνήσαμε αξιοποιώντας τις γνώσεις μας στην αγγλική γλώσσα, χαιρετίσαμε τα παιδιά – συνεργάτες μας και γνωρίσαμε τους δασκάλους τους! Η πρώτη μέρα του προγράμματος ξεκίνησε με όρεξη και πολύ ενθουσιασμό!

*  Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος φροντίζουμε για την προστασία των παιδιών, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους στο υλικό που αποστέλλουμε.

*  Ενδέχεται να χρειαστούμε κάποια σκεύη μαγειρικής από τους γονείς των μαθητών/τριών για να φέρουμε εις πέρας το έργο. Θα ενημερώνουμε τα παιδιά για τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Καλή μας αρχή λοιπόν!

🙂

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *