«Απόνερα-6 ταξίδια με λίγο νερό»: Κουκλοθέατρο στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Απόνερα6

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργάνωσε την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Απόνερα-6 ταξίδια με λίγο νερό»,  στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, για τους μαθητές της της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Απόνερα1

Το Θέατρο Κούκλας «Μαρμίτα» επιχείρησε ένα ταξίδι σε έναν κόσμο που διψάει για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα… σε έναν κόσμο που διψάει για καθαρό νερό! Η παράσταση περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες παιδιών από διάφορα μέρη του πλανήτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το καθαρό νερό και τη λειψυδρία. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, οι μικροί ήρωες καταθέτουν με απλό και άμεσο τρόπο τις ιστορίες τους, παρουσιάζουν έξι βασικές παραμέτρους που στοιχειοθετούν το πρόβλημα της παγκόσμιας κρίσης νερού: φράγματα, εξορύξεις, γεωργία, βιομηχανικά απόβλητα, ενέργεια και οικιακή χρήση.

Μετά το τέλος της παράστασης πραγματοποιήθηκε σχετική συζήτηση για τις βασικές αιτίες της κρίσης του νερού αλλά και για πιθανές βιώσιμες λύσεις, ενώ η Μαρμίτα απέστειλε στις εκπαιδευτικούς ενδεικτικό υλικό σχετικό με την παράσταση και το θέμα που αυτή πραγματεύεται.

Απόνερα5

Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρμίτα και το Μουσείο Περιβάλλοντος για την υπέροχη παράσταση και τη φιλοξενία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *