ΕΔ: Κυκλοφορώ με ασφάλεια

1

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια επιδιώκει την ενδυνάμωση της στάσης και των κινήτρων για τη δημιουργία μιας νοοτροπίας, που διαπνέεται από την ασφαλή οδική κυκλοφορία. Η νοοτροπία αυτή έχει δύο διαστάσεις: την ατομική και την κοινωνική. Η ατομική αποβλέπει στη συμμετοχή στην οδική κυκλοφορία με αυξημένη ευαισθησία και επαγρύπνηση, σχετικά με τους οδικούς κινδύνους και η ομαδική χαρακτηρίζεται από κοινωνική ενσυναίσθηση σε σχέση με τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Αυτό το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη διαμόρφωση ενσυνείδητης και υπεύθυνης χρήσης του οδικού δικτύου από τους μαθητές. Συγκεκριμένα, τα παιδιά συζήτησαν για τη σημαντικότητα του θέματος, μελέτησαν τα σήματα  και προσπάθησαν μέσω διάφορων παιχνιδιών να προσανατολιστούν στον χάρτη.

Έπειτα, ήρθε η μεγάλη ιδέα!!! Για να μπορέσουν οι μικροί μαθητές να εφαρμόσουν όσα έμαθαν, σκέφτηκαν να φτιάξουν το δικό τους Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον χώρο του σχολείου. Σχεδίασαν σήματα για το πάρκο, οργάνωσαν τον προαύλιο χώρο και έφεραν τα ποδήλατά τους, για να απολαύσουν όλα όσα δημιούργησαν.

Τα παιδιά όχι μόνο έμαθαν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, αλλά διασκέδασαν με την ψυχή τους!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *