Εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου»

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές του σχολείου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων λειτουργίας του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου».

Ο στόχος της παράστασης ήτανε να ενημερωθούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως η λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, η αποκάλυψη στοιχείων, η δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ο ρατσισμός και οι συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση είναι βραβευμένη στην Ευρώπη για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Κοπή Βασιλόπιτας

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πίτας. Τυχεροί μαθητές ήταν οι Λίνα και ο Γιώργος όπου κέρδισαν το φλουρί. Ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά και Καλή Πρόοδο σε  όλους τους μαθητές.

 

Πρόγραμμα Κολύμβησης

Οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος της Γυμναστικής  πραγματοποιούν μαθήματα κολύμβησης στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης». Σε αυτό το τρίμηνο συμμετέχουν οχτώ μαθητές.

Επίσκεψη σε Φαρμακείο

Οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια του Προγράμματος «Ζω με ασφάλεια» που υλοποιείται  στο σχολείο μας επισκέφτηκαν φαρμακείο της πόλης, ενημερώθηκαν από την φαρμακοποιό και την νοσηλεύτρια του σχολείου μας καθώς αγόρασαν και τα απαραίτητα προϊόντα για τον εξοπλισμό του σχολικού μας φαρμακείου.

 

Γιορτή Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 21-12-2018 το σχολείο μας μαζί με τους μαθητές της Τετάρτης τάξης του 9ου  Δημοτικού στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης πραγματοποίησαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε από τους μαθητές η Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ» όπου τα παιδιά το διασκέδασαν και πέρασαν πάρα πολύ ωραία. Στο τέλος τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο Αη Βασίλης τους μοίρασε τα δώρα τους.

 

 

Κάλαντα και ευχές σε φορείς της πόλης μας

Στις 19-12-2018 οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν επίσκεψη σε φορείς της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα στη Περιφέρεια, στο Δήμο, στη  Μητρόπολη, στην Πυροσβεστική, στη Μεραρχία, στην Αστυνομία καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έψαλλαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν θερμές ευχές.

Γράμμα και επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Οι μαθητές του σχολείου μας στις 18-12-2018 επισκέφτηκαν το ταχυδρομείο όπου στείλανε γράμμα στο Άγιο Βασίλη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χωριό του Αη Βασίλη όπου συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Εκδρομή στο Σουφλί

Το σχολείο μας στις 10-12-2018 πραγματοποίησε εκδρομή στο Μουσείο Μεταξιού Σουφλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος Αγγίζω – Νιώθω – Γνωρίζω. Στη συνέχεια της επίσκεψης, μας φιλοξένησε το 2ο Δημοτικό Σουφλίου όπου οι μαθητές μας έπαιξαν και συνεργάστηκαν με αποτέλεσμα να φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σχολείο μας!

Οι μαθητές μας με κέφι και χαρά στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές!

 

3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, εν ‘όψει της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης συμμετείχαν  σε ένα θεατρικό μαζί με τους μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου με τίτλο «Το κάτι άλλο». Στη συνέχεια τραγούδησαν όλοι μαζί.

 

Επίσης  το σχολείο μας  σε συνεργασία με τη κινηματογραφική λέσχη Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε προβολή ταινίας με τίτλο «Το μαύρο μπαλόνι» στο Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.