Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

0

Συγγραφέας: Δ.Δ.ΣΧΛ.ΙΑΣΜΟΥ | Κατηγορία ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | , στις 19-04-2019

Ομιλία για την ορθή χρήση των φαρμάκων από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου

0

Συγγραφέας: Δ.Δ.ΣΧΛ.ΙΑΣΜΟΥ | Κατηγορία ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | , στις 19-04-2019

Την Παρασκευή 19-04-2019 μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων. Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μαζί με τους/τις  μαθητές/τριες του Γυμνασίου Ιάσμου έλαβαν πολύτιμες γνώσεις από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο.

“ Ένα σποράκι έπεσε στη γη…ένα λουλούδι φυτρώνει στην αυλή!”

0

Συγγραφέας: Δ.Δ.ΣΧΛ.ΙΑΣΜΟΥ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Β΄ΤΑΞΗΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΞΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | , στις 19-04-2019

Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες που φοιτούν στην Τάξη Υποδοχής (Τ.Υ.) του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2018-2109 υλοποίησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: “ Ένα σποράκι έπεσε στη γη…ένα λουλούδι φυτρώνει στην αυλή!”. Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα στάδια ανάπτυξης των φυτών, πληροφορήθηκαν για τον ρόλο των φυτών στη ζωή μας και γνώρισαν χαρακτηριστικά και ιδιότητες των φυτών μέσα από κείμενα, παροιμίες, αινίγματα, εκφράσεις, έθιμα. Ακόμη, με σπόρους από όσπρια φύτεψαν τα δικά τους φυτά και δημιούργησαν ψηφιδωτά. Παράλληλα, εκφράστηκαν μέσα από παιχνίδια ρόλων δραματοποιώντας τα στάδια ανάπτυξης των φυτών.

Ακολούθησαν δράσεις στο χώρο της αυλής του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης και οι μαθητές/τριες του Τ.Υ. φύτεψαν αρωματικά φυτά στην αυλή και δημιούργησαν καρτελάκια με τα ονόματα των φυτών τα οποία τοποθέτησαν δίπλα σε κάθε φυτό. Ευχαριστούμε θερμά τον γεωπόνο κ. Θάνο Ρουσινόπουλο για την αμέριστη βοήθεια του και τον κ. Δημήτρη Παπαχρήστου για την προσφορά των φυτών από την Πιερία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον εορτασμό της Παγόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου), όπου ομορφύναμε την αυλή του σχολείου μας φυτεύοντας λουλούδια, θάμνους και δέντρα με την πολύτιμη βοήθεια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, του Κυνηγετικού Συλλόγου (ΚΣ) Κομοτηνής και εθελοντών μελών του ΚΣ Κομοτηνής. Οι μαθητές/τριες μέσα από το σύνολο των δράσεων ήρθαν σε επαφή με τα φυτά, ανέπτυξαν πνεύμα συνεργασίας και απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Συμμετοχή στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ Μίνι Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ροδόπης 2018-2019

0

Συγγραφέας: Δ.Δ.ΣΧΛ.ΙΑΣΜΟΥ | Κατηγορία ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | , στις 19-04-2019

Την Τετάρτη 17-04-2019 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ συμμετείχαν στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ Δημοτικών Σχολείων στο άθλημα του μίνι ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων Ν. Ροδόπης (ΟΕΣΑΔ). Οι μαθηθητές/τριες μας συμμετείχαν με χαρά στους αγώνες μίνι ποδοσφαίρου 8Χ8, στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης. Σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση που στόχο είχε τη χαρά της συμμετοχής, την πραγμάτωση της ομαδικότητας και της συνεργασίας, καθώς επίσης και την προσαρμογή σε ένα πλαίσιο τελείως διαφορετικό από αυτό του σχολείου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση