Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων: Διατροφή, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Γνώρισαν την ανατομία της και ανακάλυψαν πως η μέλισσα ξεχωρίζει τα λουλούδια, τα οποία επηρεάζουν το είδος του μελιού που θα παραχθεί. Μάθαμε για το ανθόμελο και το μέλι από μελίτωμα και δοκιμάσαμε διαφορετικές ποικιλίες, όπως μέλι ελάτου, θυμαριού, βελανιδιάς και δύο ειδών ανθόμελο.
Οι μαθητές περιεργάστηκαν το χρώμα κάθε μελιού, γεύτηκαν τη μοναδική σύσταση και την ένταση της γλυκύτητας κάθε ποικιλίας. Στο τέλος, επέλεξαν το αγαπημένο τους μέλι και το απόλαυσαν σε μια φέτα ψωμί. Εάν υπήρχε νικητής, το μέλι ελάτου θα είχε σίγουρα τη μεγαλύτερη απήχηση!
Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές κατανόησαν την αξία της μέλισσας στην παραγωγή του μελιού, έμαθαν για τη σχέση του περιβάλλοντος με τη διατροφή και ανέπτυξαν τις γευστικές τους αισθήσεις, ενισχύοντας τον σεβασμό τους για τα φυσικά προϊόντα και τη συμβολή της μέλισσας στη φύση.