Αποτελέσματα Δράσης

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο. Η εκπαίδευση όμως οφείλει να είναι “ψυχή τε και σώματι” γιατί όσα ευφραίνουν την ψυχή, οξύνουν το νου και αναζωπυρώνουν τη δημιουργικότητα πνεύματος και σώματος.

Στο Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς έχουμε επενδύσει, γι’ αυτό το λόγο, στην καλή και

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημιουργώ και καινοτομώ

Στα πλαίσια του θεματικού άξονα “Δημιουργώ και καινοτομώ” ασχοληθήκαμε με τα επαγγέλματα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να αρχίσουν να μπαίνουν στον κόσμο των επαγγελμάτων από μικρή ηλικία προκειμένου να ανοίγει ο ορίζοντάς τους και να βοηθηθούν από νωρίς να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, την κλίση και τα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Φροντίζω το περιβάλλον – Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

Στα πλαίσια του θεματικού άξονα “Φροντίζω το περιβάλλον” και στην υποθεματική “Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά” ασχοληθήκαμε με το μνημείο της Ακρόπολης και πιο συγκεκριμένα τον Παρθενώνα.

Παρθενώνας: ένα θαύμα αρχιτεκτονικής

IMG 20220408 124216 » Διαβάστε όλο το άρθρο

“Ενδιαφέρομαι και ενεργώ”

Στα πλαίσια του θεματικού άξονα “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ, κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη” οι μαθητές της Ε΄ & Στ΄ ασχολήθηκαν με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, συζητώντας για το τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός, ποια είναι τα είδη του, τη θέση του θύτη, του θύματος και των θεατών, καθώς και τρόπους πρόληψης, αλλά και

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ημερήσια εκπαιδευτική δράση “Χρώμα – έγχρωμη όραση”

Oι μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης είχαν σήμερα την ευκαιρία να συμμετέχουν στην ημερήσια εκπαιδευτική δράση του ΕΚΦΕ Ηρακλείου με τίτλο “Χρώμα – Έγχρωμη όραση”. Μέσα από προσομοιώσεις, πειράματα και βιωματικά παιχνίδια οι μαθητές αποκόμισαν γνώσεις για το πώς βλέπουμε τα χρώματα γύρω μας. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ματαλλιωτάκη Ειρήνη για αυτή την εμπειρία!

 » Διαβάστε όλο το άρθρο