“Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024”

Μάι 202420
ΕΘΝΟΑ

Εικόνα: https://hoa.org.gr/

Την εβδομάδα 22-26 Απριλίου όλοι οι μαθητές/τριες  του σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α), «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα  στο δρόμο για το Παρίσι 2024». Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Η 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα περιλάμβανε διαδικτυακές συναντήσεις και δραστηριότητες στο σχολείο (αθλητικές  και  καλλιτεχνικές εργασίες έκφρασης).

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στη δράση αυτή  ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Μέσω των διαδικτυακών συναντήσεων με Ολυμπιονίκες,  είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μια πρωτοφανή εμπειρία, γνωρίζοντας από κοντά τους ήρωες του αθλητισμού και να εμπνευστούν από τις προσωπικές τους ιστορίες επιτυχίας.  Αυτή η επαφή,  δεν ενίσχυσε μόνο την κατανόηση  για τις Ολυμπιακές αξίες,  αλλά  ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση της δυνατότητας να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους. Από την άλλη, οι αθλητικές δραστηριότητες, βοήθησαν τους μαθητές να ενισχύσουν τη φυσική κατάσταση, να καλλιεργήσουν την αγάπη για την άθληση, να αναπτύξουν  ομαδικότητα και συνεργασία, να κατανοήσουν τις αξίες του ολυμπισμού μέσα από τα παιχνίδια.

 



Λήψη αρχείου

από κάτω από: Ανακοινώσεις| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Translate

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων