2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018  το σχολείο μας, στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική χορός», συμμετείχε στο 2Ο  μαθητικό μουσικό φεστιβάλ που έγινε στο  Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας. Το σχολείο μας με ομάδα 12 παιδιών τραγούδησε το «Μήλο μου Κόκκινο» & την «Νεραντζούλα Φουντωτή». Με την βοήθεια της μουσικού κ. Ελένης Κακάβα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τα παιδιά αποθεώθηκαν από το κοινό για την ερμηνεία τους. Ευχαριστούμε πολύ όλους που μας ενθαρρύνουν στο έργο μας να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τα παιδιά χάρηκαν που τραγούδησαν και άρεσαν στο κόσμο. Γελούσαν και ήθελαν πολύ να ακούνε τις ερμηνείες και των άλλων σχολείων που πήραν μέρος στο φεστιβάλ.

Στη διοργάνωση του Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ, που τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Λαρισαίων κα ανοιχτό να το παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα πάρουν μέρος σχολικά μαθητικά σύνολα (χορωδίες ή ορχήστρες). Οι μαθητές παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μουσική που συνοδεύει το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν τα σχολεία  και άλλα τραγούδια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της αισθητικής-πολιτισμικής αγωγής σκοπός του Φεστιβάλ είναι το σχολείο να μεταμορφωθεί σε χώρο δημιουργίας και συνεργασίας. Η εκδήλωση έχει σαν σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω της μουσικής γλώσσας.

2ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ       ΛΑΡΙΣΑΣ 2018

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση