ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 2024

2.Κ ΓΤην Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 απολαύσαμε μια πρωτότυπη χαρούμενη Καλοκαιρινή γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του  σχολείου μας γεμάτη χορό, τραγούδι και πολύ κέφι.

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκε από τους/τις μαθητές/τριες  του σχολείου μας με την βοήθεια των Εκπαιδευτικών τους. Το μουσικοχορευτικό περιλάμβανε χορούς από την Ήπειρο, τη Θράκη και τα νησιά  Χίο,  Λέρο,  Ικαρία.

Το ταξίδι στην Ελλάδα ξεκίνησε με το χορό ΄΄Ταπεινός΄΄. Χορέψαμε το παραδοσιακό χορό της Χίου, ¨κάτω στο γιαλό¨,  ταξιδέψαμε στην χιλιοτραγουδισμένη Ήπειρο με το χορό ¨Μενούσης¨, ταξιδέψαμε και χορέψαμε νησιώτικους χορούς, όπως η ¨σκούπα της Λέρου¨ και ¨οι καμάρες της Τήλου,¨. Οι μαθητές  μας μάγεψαν τους καλεσμένους  με τα ευφάνταστα χορευτικά και τραγούδια.

Η καλλίφωνη μαθήτρια Κυριακού Μαριάνθη συνοδευόμενη από το μουσικό και την χορωδία του σχολείου μας τραγούδησαν, ¨Απάνω στην Τριανταφυλλιά¨  χόρεψαν και συγκίνησαν  με την ¨ψαροπούλα¨ και ¨Γεια σου χαρά σου Βενετιά¨.

Επίσης παρουσίασαν ένα  μουσικό θεατρικό δρώμενο,  το παραμύθι ¨Μήλα γύρω – γύρω στη μέση πορτοκάλι¨,  το οποίο μέσω της ποίησης και της μουσικής προσέγγισε τις σημαντικές αξίες της ανθρωπιστικής παιδείας, όπως είναι ο σεβασμός, η διαφορετικότητα και η αποδοχή του άλλου. Πρόκειται για ένα τραγούδι που με χιούμορ και παιγνιώδη τρόπο μιλά στους μαθητές/τριες με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει.

Τα πολιτισμικά στοιχεία των χορών και της μουσικής παρουσιάστηκαν μέσα από το πολιτιστικό Πρόγραμμα “Το Ειδικό Σχολείο ταξιδεύει στην Ελλάδα με χορό και τραγούδι¨ που υλοποιήθηκε το 2ο  εξαμήνου του σχολικού έτους 2023-24 από τους εκπαιδευτικούς:  Παρλίτση Παρασκευή, Γεροστέργιου Στέλλα, Παπαγεωργίου Βασίλη, και του/τις  μαθητές/τριες: Κυριακού Μαριάνθη, Γκορτζόβαλου Ευαγγελία, Ραφαηλίδου Αναστασία, Σακαββό Γιάννη, Αγοραστό Ευθύμιο, Τσιαπλέ Ελένη, Σκέντζου Παρασευή, Ζαχαρίου Παναγιώτη.

Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή τίτλων προόδου και αναμνηστικών δώρων στους αποφοίτους από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τους επίτιμους καλεσμένους και τον διευθυντή του σχολείου κ Νίκο Πετρωτό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γερογιώκας Ηρακλής, Αντιδήμαρχος Παιδείας, η  κ. Καραγιώργου  Αικατερίνη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πατήρ Ευάγγελος Εκπρόσωπος της Εκκλησίας Πέτρου και Παύλου, η κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων & Εκπαιδευτικών  Θεμάτων, οι γονείς των μαθητών/τριων.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, όλους τους γονείς, συναδέλφους και φίλους του σχολείου μας.

Πιο πολύ όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές/τριες μας που δεν σταματάνε να μας κάνουν Υπερήφανους με την προσπάθεια τους και την δύναμη ψυχής τους. Ειδική αναφορά θέλουμε να κάνουμε στους μαθητές/τριες που αποφοιτούν από το σχολείο μας. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και πρόοδο στο νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο που θα ενταχθούν και τους υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους.

Την καλοκαιρινή εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Συντονίστρια: Παρλίτση Παρασκευή.

Βοηθοί: Γεροστέργιου Στέλλα, Γιανακού Ελισάβετ, Παπαγεωργίου Βασίλης, Νικολάου Φράνκούλα, Μπέζα Κωνσταντίνα, Οικονόμου Δήμητρα, Τσανούσα Παρασκευή, Χατζηλέλεκα Ευγενία, Αντωνίου Μαρία, Γιαννούσιου Ευαγγελία, Παπαναστασούλη Βασιλεία, Μόσιαλου Δήμητρα, Kωστοπούλου Ευαγγελία.

Η εκδήλωση μας εξυμνεί την αγάπη σε όλες της τις μορφές περνώντας  το μήνυμα

στους μαθητές/τριες ότι:

Δεν αγαπάμε για να μας αγαπήσουνε ΄¨ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ¨.

“Αγάπη δεν είναι τι δίνεις αλλά πως το δίνεις, Αγάπη δεν είναι το άπλωμα του χεριού μας, αλλά το δόσιμο της καρδίας μας. Η Αγάπη απαιτεί διάκριση και η διάκριση είναι τέχνη. Έαν δεν ξέρεις την τέχνη της αγάπης δεν ξέρεις να αγαπάς¨.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ

ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

εικόνα Vikarer 2024 06 19 22 59 09 827 grogiokas2024 06 19 22 54 45 725
3 Κ Γ 1 εικόνα Viber 2024 06 15 10 52 55 175 1
εικόνα Viber 2kar24 06 19 22 59 10 038 IMG 8834 1

                                                                                      

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ1.1.Κ Γ gero nik06 19 22 55 42 345

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση